Κορωνοϊός-νέα μέτρα: Rapid test σε λιανεμπόριο, τράπεζες εστίαση, κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι – Εξαίρεση για εκκλησίες, φαρμακεία και αγορές τροφίμων

Κορωνοϊός-νέα μέτρα: Rapid test σε λιανεμπόριο, τράπεζες εστίαση, κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι – Εξαίρεση για εκκλησίες, φαρμακεία και αγορές τροφίμων

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στη «σκιά» των 6.700 νέων κρουσμάτων, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί».

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση αν  έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση».

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα μέτρα:

Είσοδος με rapid test στους ανεμβολίαστους που θέλουν να πάνε σε εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κομμωτήρια. Το ίδιο θα ισχύει και  για την εστίαση τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους.

Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι από το Σάββατο με δύο rapid test ή μοριακό εβδομαδιαίως.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες (σ.σ. αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό