Κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος  «Αριθμός Φύλλου 1821»

Κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Αριθμός Φύλλου 1821»

Από 8 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2021

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση», από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου θα υλοποιήσει κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  όπως σχεδιάστηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη  της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821». 

Η ελευθερία είναι διαχρονικά το ζητούμενο και η γνώση της ιστορίας το μέσο για την απόκτηση και διατήρησή της. Ας γίνει η επέτειος αφορμή για αναζήτηση ιστορικών πηγών, βαθύτερη μελέτη και κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας για μικρούς και μεγάλους.

Προσκαλούμε  παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες,  να συμμετάσχουν  στα εργαστήρια που έχουμε επιλέξει και σχεδιάσει με αφορμή τεκμήρια που βρίσκονται στο αρχείο της Βιβλιοθήκης μας. Τα τμήματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1ο Τμήμα : Φουστανέλες και Σιγκούνια, ηλικίες 6-8, κάθε Τρίτη 6-8μμ, εμψυχώτρια Νάγια Δαλακούρα, Μουσειολόγος- Αρχαιολόγος.
  • 2ο Τμήμα : Οι γυναίκες στον Αγώνα, ηλικίες 9-12, κάθε Τετάρτη 3-5μμ, εμψυχώτρια Λεύκη Σαραντινού, Ιστορικός – Μουσικός.
  • 3ο Τμήμα : Στίχος… ελεύθερος, ηλικίες 13-16, κάθε Πέμπτη 6-8μμ, εμψυχωτής Σπύρος Κιοσσές, Ε.ΔΙ.Π. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας – Συγγραφέας
  • 4ο Τμήμα : Κωδικός: “Φιλικός”, τμήμα Ενηλίκων, κάθε Δευτέρα 5.30-7.30 μμ, εμψυχώτρια Φωτεινή Ναούμ – Συγγραφέας.

Παράλληλα το υλικό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Σχολικές Μονάδες προκειμένου να το αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και μπορούν να αναζητήσουν υλικό καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη Βιβλιοθήκη. Συμβουλευτικά, τα εργαστήρια που θα υλοποιήσουν οι σχολικές μονάδες   υποστηρίζει ο Σπύρος Κιοσσές (skiosses@helit.duth.gr).

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Αριθμός Φύλλου 1821», ο οποίος απευθύνεται στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών στο οποίο συμμετέχουν 255 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο συντονισμός των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

#nlg_2021

#ΕΒΕ_1821

#ΑριθμόςΦύλλου1821

#forEBEr

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

: 2531022589

:vivkomot@otenet.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό