Λαμία: Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το δικαστήριο τo γιατρό για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη (video)

Λαμία: Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το δικαστήριο τo γιατρό για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη (video)

Mετά από δύο διακοπές και τέσσερις συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας η δίκη για τον αδόκητο χαμό του μόλις 9 ετών Δημήτρη Κατσαούνου. Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε τo δικαστήριο τον γιατρό που είχε εξετάσει και χειρουργήσει το παιδί.

Ο Δημήτρης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών, τον Ιούλιο του 2017 και ενώ είχε πέσει από το ποδήλατό του χτυπώντας στην κοιλιά. Ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, και ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Για την οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη, η κρίση του Δικαστηρίου θεωρείται δικαίωση στη μνήμη του. Με φωνή που έτρεμε η μητέρα του Δημήτρη μίλησε στο LamiaReport, καταθέτοντας ότι θα αντέξει όσα δικαστήρια και αν γίνουν προκειμένου να τιμωρηθεί ο ένοχος

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Αποδείχτηκε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος για το θάνατο του παιδιού μας, που έφυγε τόσο άδικα. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την ψυχή του παιδιού μας που μαρτύρησε στα χέρια του» είπε η μάνα του Δημήτρη.

Πηγή: enanews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό