Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδαστην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδαστην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

Ρομποτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

COSMOTE και WROHellas συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της χώρας

– Σημαντικές διακρίσεις για τις Ελληνικές ομάδες: 6 μετάλλια και 9 θέσεις στην πρώτη δεκάδα μέχρι σήμερα

 Με ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία οι 6 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδαστον τελικό της World Robot Olympia dWROTM 2021από σήμερα έως τις 21 Νοεμβρίου,με θέμα Powerbots – το μέλλον της ενέργειας. Η ελληνική αποστολή αναδείχθηκεαπό τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WROHellas,ομη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021, που διεξάγεται ψηφιακά, συμμετέχουν περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες και είναιliveστο YouTube.

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή με όχημα την τεχνολογία 

Τα ρομποτικά έργα των ελληνικών ομάδων (ROBOTONIO, ROBOKS, Πυθαγόρας, Minders, Airgenics, Autonomous)για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αξιοποιούν την τεχνολογία και την καινοτομία. Προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ελληνικές ομάδες θα παρουσιάσουν ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο ή αυτόματο φωτισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το φως του ήλιου, τον άνεμο, τη βροχή, τις παλίρροιες, τα κύματα και τη γεωθερμική θερμότηταγια τον φωτισμό και λειτουργία μιας περιοχής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 6 μετάλλια και 9 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Οι ελληνικές ομάδες που διαγωνίζονταιστην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έχουν αποκτήσει εμπειρίες, γνώση και έχουν αναπτύξει τις δεξιότητές τους στο STEMκαι την τεχνολογίαμέσα από τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, οι οποίες διοργανώνονται από τον WROHellasμε στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

COSMOTE&WROHellas για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων 

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 7 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με 000 συνολικές συμμετοχές μαθητών
  • Ετήσια ενημερωτικά σεμινάριαμε 000 συνολικές συμμετοχές εκπαιδευτικών
  • 000 downloads εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υλικών ρομποτικής
  • 600 δωρεάν εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής σε σχολεία
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό