Με μεγάλη λαμπρότητα τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στην Ξάνθη

Με μεγάλη λαμπρότητα τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στην Ξάνθη

Με σύμμαχο τον καιρό και με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, το πρωί του Σάββατου στην ΠΕ Ξάνθης.

 

 

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν απ’ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ξάνθη, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει και τους μαθητές να καταθέτουν στεφάνια και να απαγγέλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Μέσα στην πόλη, η μεγάλη μαθητική παρέλαση συνοδεύτηκε από τη στρατιωτική παρέλαση καθώς και την καθιερωμένη παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων.

«Ευαγγελισμός σήμερα, διπλή γιορτή. Ευαγγελισμός ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους αλλά και Ευαγγελισμός του δικού μας γένους. Μια γιορτή που γιορτάζουμε μια διπλή ελευθερία. Την μια μας την χάρισε ο Χριστός και την άλλη μας την χάρισαν οι πρόγονοί μας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων.

«Καμαρώσαμε τη μαθητιώσα νεολαία, καμαρώσαμε τα στρατευμένα μας παιδιά, τους πολιτιστικούς συλλόγους, σε αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση που είναι έκφραση ευγνωμοσύνης για εκείνους που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία. Να τους θυμόμαστε και να φυλάξουμε την ενότητα μας και την ομοψυχία μας, σαν λαός, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι μεγαλουργήσαμε και ξεπεράσαμε την ανθρώπινη λογική και πετύχαμε εκείνα που με τη λογική ήταν ακατόρθωτα» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Της παρέλασης προηγήθηκε εορταστική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό