Νέα φωτογραφία από το διάστημα προκαλεί δέος. Ειδικότερα, σε ανάρτηση στο Twitter, φαίνεται μια νέα και άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία που φέρεται να τράβηξε περίφημο ρόβερ της NASA ονόματι «Curiosity» (ελληνιστί «Περιέργεια»).

Ουσιαστικά, με αυτήν τη φωτογραφία, λέγεται ότι καταρρίφθηκε ένα διαστημικό ρεκόρ: ότι αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα που τραβήχτηκε ποτέ από τον αστεροειδή Ριούγκου. Πρόκειται για έναν αστεροειδή που κινείται σε κοντινή απόσταση από τη Γη, είναι δυνητικά επικίνδυνος για τον πλανήτη μας, και ανήκει στην ομάδα των «Απολλώνιων» αστεροειδών.

Οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν το 1 χιλιόμετρο, κι έχει σκούρο χρώμα. Τα views στην ανάρτηση της NASA έφτασαν τα εκατομμύρια… σε χρόνο dt.

(φωτο: η νέα φωτογραφία του αστεροειδή Ριούγκου)

Ο Ριούγκου ανακαλύφθηκε το 1999 από αστρονόμους του προγράμματος LINEAR με παρατηρήσεις που έγιναν κοντά στο Σοκόρο του Νέου Μεξικού.

Ο αστεροειδής πήρε το όνομα «Ριούγκου», που σημαίνει «Παλάτι του Δράκοντα» στην ιαπωνική γλώσσα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ήταν γνωστό ότι αποτελούσε τον στόχο της διαστημικής αποστολής «Χαγιαμπούσα 2».

Στον σχετικό ιαπωνικό λαϊκό μύθο (παραμύθι), το Ριούγκου ήταν ένα μαγικό υποβρύχιο ανάκτορο, στο οποίο ταξίδεψε ο ψαράς Ουρασίμα Τάρο πάνω στη ράχη μιας θαλάσσιας χελώνας και όταν επέστρεψε έφερε μαζί του ένα κουτί με μυστικά, ακριβώς όπως το «Χαγιαμπούσα 2» θα επιστρέψει μία κάψουλα με δείγματα του αστεροειδή.

Πηγή: tanea.gr