Ν.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Ν.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της υπουργικής του ακολουθίας στη Ροδόπη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, είχε χαρακτήρα προεκλογικό και ελάχιστα θεσμικό.

Συγκέντρωσε χειροκροτητές χωρίς να δώσει απαντήσεις για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Θράκης και χωρίς  να σταθεί στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Πρωθυπουργός και υπουργοί απέφυγαν να δεσμευτούν ακόμα και στα αιτήματα που τέθηκαν από κάποιους παραγωγικούς φορείς που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους καθημερινά να φθίνουν.

Έδειξαν ότι ήρθαν εδώ για να πουν τα δικά τους, όσα είχαν αποτυπωμένα στα nonpaperπου τους είχαν ετοιμάσει οι σύμβουλοί τους από την Αθήνα, αλλά όχι να ακούσουν αυτά που η τοπική κοινωνία ήθελε να τους θέσει.

Μοίρασαν χαμόγελα, σέλφι, χειραψίες, ανακοίνωσαν χρίσματα και εκλογικές υποψηφιότητες, αλλά για την ταμπακέρα ουδόλως τοποθετήθηκαν.

Για την αυξανόμενη ανεργία και την διογκούμενη μετανάστευση του τοπικού πληθυσμού, για τα λουκέτα στην αγορά, για το αβάσταχτο ενεργειακό κόστος που εξανεμίζει τα κέρδη αγροτών και μικρομεσαίων, για τις τιμές των καυσίμων και την ανάγκη θέσπισης ειδικού καθεστώτος για τη Ροδόπη που αποτελεί καθολικό αίτημα επαγγελματιών και πολιτών, για την παρακμή της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, για την συνεχιζόμενη  απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από την συνοριακή δίοδο της Νυμφαίας, για τα φράγματα Ιασίου και Κομψάτου που αποτελούν σύμβολα αντιαναπτυξιακής στρατηγικής για τα όσα οι ίδιοι διατύπωσαν πριν λίγους μήνες στο πόρισμα της διακομματικής που φαίνεται ότι γρήγορα περιέπεσε σε αχρησία.

Σε αυτή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή περίσσεψανη εικόνα και οι ανέξοδες υποσχέσεις σε όσους κλήθηκαν να τον συναντήσουν στο πόδι στο φουαγιέ ξενοδοχείου.Και αυτός ήταν ίσως και ο στόχος. Η τόνωση του κομματικού ηθικού και η προετοιμασία του μηχανισμού για τις εκλογές που έρχονται.

Ο λαός της Ροδόπης, όμως, έχει μνήμη και κρίση και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν εκείνες που ταυτίστηκαν πραγματικά με τα μεγάλα βήματα και τις θεσμικές και νομοθετικές τομές που λειτούργησαν προωθητικά για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συνέβαλαν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου και την ευημερία πλατιών κοινωνικών στρωμάτων της περιοχής μας.

Και η απάντηση θα δοθεί δυναμικά και πειστικά στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό