ΣΥΡΙΖΑ : «Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΑΜΘ. Κενό περιεχομένου το προεκλογικό «καλάθι» εξαγγελιών-παροχών της κυβέρνησης»

ΣΥΡΙΖΑ : «Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΑΜΘ. Κενό περιεχομένου το προεκλογικό «καλάθι» εξαγγελιών-παροχών της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το διήμερο 13-14/1/2023, την πιστή εφαρμογή του δόγματος «επικοινωνία και όχι ουσία». Επιμένοντας σε αοριστολογίες, εμφανίστηκε αυτοθαυμαζόμενος για έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει –ούτε καν οι αναθέσεις μελετών- είτε ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρέμειναν στάσιμα ή προχώρησαν ελάχιστα επί διακυβέρνησής του. Παρουσίασε δε ένα σχέδιο με 360 έργα ως το 2030, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν προσδίδουν αναπτυξιακή υπεραξία στην περιοχή.

Καλό θα ήταν, ο κ. Πρωθυπουργός να απαντήσει επί της ουσίας για τους λόγους που:

  • Οι σιδηροδρομικές υποδομές έμειναν στάσιμες τα τελευταία 4 χρόνια, καθώς κανένα από τα μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν (ενδεικτικά: σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου, σύνδεση λιμανιού Καβάλας με Τοξότες κτλ.), ενώ εξήγγειλε μεταφορικό ισοδύναμο για τα τρένα, όταν στην ΑΜΘ δεν υπάρχουν τρένα(!!)
  • Τα οδικά τμήματα που αφορούν την ΠΑΜΘ παραμένουν σε αναμονή (κάθετος άξονας Εγνατίας Δράμα-Αμφίπολη, Άγιος Αθανάσιος-Κρηνίδες, Σμίνθη-Εχίνος )
  • Παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση της υποπαραχώρησης λειτουργιών του λιμανιού Φίλιππος Β’ της Καβάλας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαγωνιστική διαδικασία
  • Έχει εκχωρήσει τα ενεργειακά στα επιχειρηματικά λόμπι ακυρώνοντας την επένδυση της ΔΕΗ στην Κομοτηνή
  • Οι δομές δημόσιας Υγείας υποβαθμίστηκαν, παρά την εμπειρία της πανδημικής κρίσης
  • Το ΔΠΘ αποψιλώθηκε και από καθηγητές και από φοιτητές
  • Προχώρησε το σχέδιο των ομαδικών απολύσεων σε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής (Λιπάσματα, Πετρέλαια)
  • Μικρότερα σε έκταση έργα, αλλά μεγάλης σημασίας για την περιοχή έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα (μικρά αρδευτικά έργα, δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της ΠΑΜΘ κ.α.), ενώ εξήγγειλε με ΣΔΙΤ (!!) το αρδευτικό της Ξάνθης, ετεροχρόνισε το Φράγμα Κομψάτου κι αγνόησε το Φράγμα Τεμένους
  • Η ΠΑΜΘ έχει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας (45,1% στους νέους, δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
  • Γενικευμένη ανασφάλεια κυριαρχεί στους πολίτες της ΑΜΘ εξαιτίας των βίαιων πολιτικών της κυβέρνησής του, που φτωχοποιούν την κοινωνική πλειοψηφία σε όφελος ελάχιστων ολιγαρχών που αισχροκερδούν

Όσο και να προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο «πρωθυπουργός των υποδομών», θα μείνει στην ιστορία ως ο «μαέστρος των υποκλοπών». Αν νομίζει δε πως θα κρυφτεί από τις ευθύνες του για την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησής του και στην Περιφέρειά μας, με την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Έβρο, πλανάται πλάνη οικτρά!

Η ΠΑΜΘ, όπως κι όλη χώρα, έχει ανάγκη από Πολιτική Αλλαγή και Προοδευτική Κυβέρνηση για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με Δικαιοσύνη Παντού, στο Κράτος, στην Κοινωνία, στην Οικονομία. Κι αυτό θα γίνει στις επερχόμενες εκλογές !

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – Σχόλια για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην ΑΜΘ

Ο κ.Μητσοτάκης ήρθε να παρουσιάσει το “φαντασμαγορικό” αναπτυξιακό όραμά του για τη Θράκη, ξεχνώντας για άλλη μία φορά την Ανατολική Μακεδονία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τέσσερις άξονες: τα δίκτυα και τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή, την πράσινη μετάβαση και τις καινοτόμες επενδύσεις στην περιοχή… Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για «μια ευκαιρία προκοπής για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας» ανακοίνωσε στους υπηκόους του.

Μας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους – και πέραν όσων η μείωση ανακοινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση (όπως ο ΕΝΦΙΑ) τελικά έχουν αυξηθεί οι τιμές όλων των προϊόντων και κυρίως των αυτών των βασικών αγαθών!

Μας είπε ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, κι έχουμε κουραστεί να αποχαιρετούμε νέους ανθρώπους που φεύγουν στο εξωτερικό χωρίς γυρισμό!

Μας είπε ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και μέχρι στιγμής τα έργα που πραγματοποιούνται, όσα δεν έχουν ακυρωθεί, είναι έργα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως ήρθε να ξανακόψει κορδέλες με ξένα κόλλυβα – και όχι αυτά που θα μας βάλει να πληρώσουμε..!

Και κυρίως μας είπε ότι θα έχουμε μια μεγάλη και ισχυρή πατρίδα, η οποία θα προστατεύει τα σύνορα της… Ούτε και αυτό! Υψώνοντας τοίχους στα σύνορα αδιαφορώντας για την πραγματική επίλυση του προβλήματος των προσφυγικών ροών, ενώ από την άλλη συστηματικά φαίνεται να παρακολουθεί τον αρχηγό του στρατεύματος, μόνο αίσθημα ασφάλειας δεν εξασφαλίζει στους πολίτες!

«Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε!» μας είπε ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης.

Πράγματι έχει δίκιο. Τέσσερα χρόνια τώρα διέλυσε, όπως υποσχέθηκε, το εθνικό σύστημα Υγείας, τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Χρησιμοποίησε τον πόλεμο και την κρίση στην ενέργεια, χωρίς να διεκδικήσει και να λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους πολίτες, ώστε να πλουτίσουν οι λίγοι και εκλεκτοί πάροχοι ενέργειας και να γονατίσουν από την ακρίβεια, που επεκτείνεται παντού, οι υπήκοοί του, περιμένοντας να τους πετάξει ένα ξεροκόμματο-pass, από τα επιδόματα του fuel-pass, θέρμανση-pass, market-pass…

Η αγοραστική δύναμη του μέσου εργαζόμενου έχει πέσει στο μισό, αλλά αυτό δεν πτοεί την Κυβέρνηση που άνοιξε τη φιέστα της προεκλογικής περιόδου. Ότι δεν τους αγγίζει, απλά δεν συμβαίνει – δεν έχουν πια καμία σχέση και επαφή με το σύνολο της κοινωνίας. Και η αλαζονεία αυτή θα πληρωθεί στο ταμείο.

Έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από αυτή την Κυβέρνηση, πέραν από τις απευθείας αναθέσεις ανάμεσα στα δικά της παιδιά, από τον έναν Βουλευτή στον άλλο, οπότε δεν φαίνεται να περισσεύει χρήμα για τους προγραμματικούς άξονες που έθεσε με τα 360 έργα ύψους 6,8δις. Από την «ανάπτυξη» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με τις συνεχείς περικοπές, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που εξαναγκάζεται σε εγκατάλειψη λόγω της εκτόξευσης του κόστους, την πράσινη μετάβαση χωρίς σχέδιο που μαυρίζει τα βουνά και τις προστατευόμενες περιοχές μέχρι την «επέκταση» του σιδηροδρομικού δικτύου.… γελάνε και τα τρένα που περιμένουν στο σταθμό…!

Τώρα πια, οι επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν πολίτη ούτε της χώρας, ούτε της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία για να αναπνεύσει ο τόπος δημοκρατία και ευημερία. Μένει να μάθουμε και την ημερομηνία των εκλογών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό