Ανατροπή στον Προσωπικό Γιατρό: Πώς θα λειτουργήσει το μεικτό σύστημα που φέρνει ο Πλεύρης

Ανατροπή στον Προσωπικό Γιατρό: Πώς θα λειτουργήσει το μεικτό σύστημα που φέρνει ο Πλεύρης

Στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης του ΙΣΑ με την την ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρέθηκε ο «Προσωπικός Γιατρός», ενώ ικανοποιήθηκε και ένα αίτημα των γιατρών που φέρνει σημαντικές αλλαγές!

Αλλαγές στον «Προσωπικό Γιατρό» φέρνει το νέο μεικτό σύστημα που πρότεινε ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η συμμετοχή στον θεσμό για τους ιδιώτες γιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή σύσκεψη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξέθεσε τους όρους που επεξεργάζεται για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών στο νέο σύστημα Π.Φ.Υ., διευκρινίζοντας πως βασική προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στον προσωπικό ιατρό όλων των πολιτών.

Σύμφωνα με την πρόταση που έθεσε υπόψη, ο κ. Πλεύρης, θα δημιουργηθεί ένα μεικτό σύστημα στο οποίο ο ιδιώτης γιατρός:

  • θα μπορεί να συμβληθεί με έναν μικρό αριθμό ασθενών (μίνιμουμ οι 857) και παράλληλα

  • θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα claw back και rebate στις αμοιβές των προσωπικών ιατρών καθώς επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που έγινε αποδεκτό το αίτημα του ΙΣΑ, για τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στο θεσμό του προσωπικού ιατρού και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό ότι έγινε αποδεκτή, η πρότασή μας, για τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Η διαμόρφωση του νέου συστήματος είναι μια δυναμική διαδικασία, στην οποία συμβάλλει σημαντικά ο ΙΣΑ, προς όφελος του ασθενή και του ιατρικού κόσμου. Στόχος μας είναι το σύστημα να είναι ελκυστικό για το γιατρό ώστε να το στηρίξει και ο πολίτης να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό που εμπιστεύεται. Δηλαδή, ένα σύστημα αξιόπιστο για τον πολίτη και αξιοπρεπές για το γιατρό. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι η διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων που θα καταστήσουν το σύστημα βιώσιμο.

Οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας, θα τεθούν υπόψη του νέου Δ.Σ του ΙΣΑ το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο.


Πηγή: Dnews,gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό