Ο Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με επαγγελματίες και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαναρίου

Ο Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με επαγγελματίες και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαναρίου

Επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου όπου συνομίλησε με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και στην εστίαση, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαναρίου Πέτρο Καραβέτη και κατοίκους της παραθαλάσσιας περιοχής του Δήμου Κομοτηνής.

Ο βουλευτής είχε μία ουσιαστική συζήτηση με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου, άκουσε τους γόνιμους προβληματισμούς, αλλά διαπίστωσε και την ανησυχία των ανθρώπων του Φαναρίου για μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη, μετά από δύο χρόνια ύφεσης λόγω πανδημίας.

Ενώ φαίνεται ότι υπάρχει μία δυναμική αύξησης του αριθμού επισκεπτών και τουριστών κυρίως από τους βόρειους γείτονές μας, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα που παρουσίασαν οι επαγγελματίες στο Φανάρι, εντούτοις υπάρχουν ακόμα βασικές υστερήσεις στις υποδομές που είναι αναγκαίες για να προσελκύουν τουρίστες κάθε καλοκαίρι και να καταστήσουν την περιοχή ελκυστικό πόλο έλξης. Πρόκειται κυρίως για τους χώρους που έχει στην κυριότητα της η ΕΤΑΔ, όπου εγκαθίστανται υποδομές αναψυχής, με την διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησής τους να έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και τη φετινή χρονιά. Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το διαχρονικό πρόβλημα της μη αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στη διάθεσή της η ΕΤΑΔ, όπως το κάμπινγκ Φαναρίου και η παραλιακή ζώνη δίπλα στο λιμάνι Φαναρίου.

Αναδείχθηκε ακόμη η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης του λιμανιού, με την δημιουργία, μεταξύ άλλων, μαρίνας που μπορεί να δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του Φαναρίου, αλλά και η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των προσχώσεων που έχουν προχωρήσει και απειλούν να αποκλείσουν την είσοδο του λιμανιού για αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής.

Επίσης επισημάνθηκε από τους επαγγελματίες η ανάγκη να μην επαναληφθούν φαινόμενα καθυστερήσεων στην είσοδο και έξοδο τουριστών κυρίως από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας, που πλήττουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Τέλος οι κάτοικοι του Φαναρίου ανέδειξαν την αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες και τα προβλήματα που αυτές προκαλούν στην καθημερινότητά τους, για την αναγκαία κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, ένα σημαντικό έργο για όλη την παραθαλάσσια ζώνη, που εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου ευχαρίστησε επαγγελματίες και κατοίκους για τη συζήτηση και δήλωσε ότι το Φανάρι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης για τη Θράκη, αν αξιοποιηθούν τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Γεγονός που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ της αυτοδιοίκησης, τους φορείς της επιχειρηματικότητας του τουρισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για να προχωρήσουν βασικά έργα υποδομών πχ αναβάθμιση λιμένα που μπορούν να δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη. Όπως και για να παραχωρηθούν στην αυτοδιοίκηση για αξιοποίηση τα ακίνητα που διαθέτει η ΕΤΑΔ. Τέλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη αναβάθμισης του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, ως βασική πύλη εισόδου χιλιάδων τουριστών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό