Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Πίστωση χρόνου, διάρκειας 45 ημερών, αποφάσισε να δώσει τελικά το υπουργείο Περιβάλλοντος για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες.

Παρ’ ότι το ΥΠΕΝ είχε δεχτεί δεκάδες αιτήματα από τον τεχνικό κόσμο για μικρής διάρκειας παράταση, φαινόταν ανένδοτο, δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει σημαντικά και πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εντέλει, το υπουργείο, «λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου», ανακοίνωσε ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 45 ημέρες. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα 31 Μαΐου. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 15η Ιουλίου 2022.

Από το βήμα της Βουλής, τις προηγούμενες ημέρες, ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Αμυράς, είχε κάνει γνωστό πως από τις 170.000 αντιρρήσεις που παρέλαβαν έχουν εξεταστεί οι 50.000 και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων, ο υφυπουργός είχε σημειώσει πως έχουν συγκροτηθεί ήδη 120 με 130 Επιτροπές σε όλη τη χώρα και, εφόσον απαιτηθεί, θα αυξηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της αντίρρησης θα πρέπει να συνοδεύεται από την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα, την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος και τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.

Δασικοί χάρτες: Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για αντιρρήσεις

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό