«Ο κρυμμένος θησαυρός», το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

«Ο κρυμμένος θησαυρός», το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

Το νέο παραμύθι  του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα,  με τίτλο «Ο κρυμμένος θησαυρός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», θα παρουσιασθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής,  το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου  2022   και ώρα 10.30 το πρωί.

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο,  την  Παραμυθόριο   και τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης

Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι .

Θα ακολουθήσουν παιχνίδι με τα χρώματα και  απλά πειράματα για το ουράνιο τόξο.

Πληροφορίες:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, τηλ. 25310 22589

Το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα  τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την έλλειψη επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, για τη δύναμη της διαφορετικότητας,  για τον σχολικό εκφοβισμό και για το ουράνιο τόξο που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά, την  ελπίδα για ένα κόσμο γεμάτο χρώματα.

«Το παραμύθι είναι ένα ταξίδι στη χώρα του ουράνιου τόξου με ξεναγό την Ουρανούλα. Η ηρωίδα της ιστορίας  αναδεικνύει τη μαγική ικανότητα που έχουμε μέσα μας να δούμε την όμορφη πλευρά της ζωής, αν επιτρέψουμε στο φως, στα χρώματα και στην ελπίδα να επικρατήσουν στη ζωή μας . Με τη θετική στάση που έχει στη ζωή, μας  δείχνει  ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε».

Η ιστορία:

Μια φορά κι έναν βροχερό καιρό,  σε μια πόλη που είχε χάσει τα χρώματα της   και οι άνθρωποί της περπατούσαν βιαστικοί και σκυθρωποί,  δεν γιόρταζαν ποτέ και δεν έλεγαν παραμύθια στα παιδιά τους,  ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι, η Ουρανούλα, που αγαπούσε πολύ το ουράνιο τόξο.

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την έλεγαν κοροϊδευτικά «Ουρανούλα  Τοξούλα»  και κανείς δεν έπαιζε μαζί της.  Ώσπου μια μέρα, μετά από μια δυνατή βροχή,  το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων…

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/o-krummenos-thisauros

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό