Η Sunlight Group επενδύει σε νέα εγκατάσταση μπαταριών λιθίου  στη Βόρεια Καρολίνα

Η Sunlight Group επενδύει σε νέα εγκατάσταση μπαταριών λιθίου στη Βόρεια Καρολίνα

Η επένδυση και επέκταση στη Βόρεια Καρολίνα, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο της εταιρείας για την αγορά της Αμερικής

  • Η επένδυση ύψους $40 εκατ. εντάσσεται στο συνολικόεπενδυτικόπλάνο$150 εκατ. για την επέκταση της SunlightGroupστην Αμερική, αλλάκαι τουευρύτερου επιχειρηματικού πλάνου επέκτασης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Η πλήρως ιδιόκτητη,υπερσύγχρονη εγκατάσταση έκτασης 12.500 τετραγωνικών μέτρων στοMebane της Βόρειας Καρολίναςθα δημιουργήσει έως και 200 θέσεις εργασίας
  • Ηάμεση παραγωγικήδυναμικότητα της μονάδας συναρμολόγησηςθα είναι 1GWh και αναμένεταινα φτάσει σταδιακάτις 3GWhέως το 2026
  • Ηνέα εγκατάσταση θα παρέχει καινοτόμεςμπαταρίες ιόντων λιθίουστις ΗΠΑ, καθώςκαι λύσεις φόρτισης μπαταριών, για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησηςστην αμερικανική αγορά

Αθήνα, 12.10.2022 – Η Sunlight Group, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμεςλύσεις βιομηχανικήςηλεκτροκίνησηςκαισυστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά της Αμερικήςμε τη δημιουργία δεύτερης εγκατάστασης στο Mebane, στην κομητεία Alamance της Βόρειας Καρολίνας. Η επένδυση ύψους $40 εκατ. θα δημιουργήσει ένα νέο και υπερσύγχρονο κέντρο για τηνπαραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεων φόρτισης ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της Αμερικής. Στη νέα μονάδα θα εγκατασταθούν πέντε γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμήςκαι μιας γραμμής όπου θα συναρμολογούνταιΣυστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των γραμμών θα είναι αρχικά 1GWh,ενώαναμένεται να αγγίξει σταδιακά τις 3GWh μέχρι το 2026.

Η νέα εγκατάσταση της θυγατρικής της εταιρείας Sunlight Batteries USAαποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού πλάνου επέκτασης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων τα$150 εκατ. προορίζονται για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας,παραγωγής και υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Η νέα μονάδασυναρμολόγησης στο Mebane είναι η δεύτερη εγκατάσταση της Sunlightστην Αμερική, μετά τη μονάδα στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 και εστιάζειστο σχηματισμό και τη συναρμολόγησημπαταριών μολύβδου-οξέος, με παραγωγική δυναμικότητα1 GWh. Το δεύτερο εργοστάσιο της Sunlight στις ΗΠΑ ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε μπαταρίεςλιθίου, αξιοποιώντας υπερσύγχρονο,  αυτοματοποιημένοεξοπλισμό συγκόλλησης με λέιζερ. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ευελιξία που παρέχει σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, η αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης διαθέτει εργαλεία πουεναλλάσσονται και επανατοποθετούνται ώστε να παράγουν νέα και διαφορετικά προϊόντα, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο παραγωγής, μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα, και ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες της αγοράς.

Εκτός από τη γραμμή συναρμολόγησηςμπαταριών λιθίου, οι νέες εγκαταστάσεις του Mebane θα στεγάσουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Sunlight Batteries USA, και θα προσφέρουνπροηγμένες λύσεις φόρτισης μπαταριών και ηλεκτρονικώνσυστημάτων για βιομηχανική χρήση, σε συνέχεια της εξαγοράς της PBM SRL, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα αυτόν με έδρα την Ιταλία.

Την εμπιστοσύνη και αναγνώριση στη στρατηγική επέκτασητης Sunlight στη Βόρεια Αμερική φανερώνειη χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για τη συμβολή της στην απασχόληση (Job Development Investment Grant). Συγκεκριμένα, η Πολιτεία εκτίμησε ότι οοικονομικός αντίκτυπος της επένδυσης θα ενισχύσει την οικονομία της Βόρειας Καρολίνας κατά $390,7 εκατ. σε διάστημα 12 ετών. Η νέα εγκατάσταση στην πόλη Mebane θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες, υψηλά αμειβόμενεςθέσεις εργασίας,για εργαζομένους με τεχνογνωσία υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης, αναδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση της Sunlight να ενισχύει τις τοπικές αγορές, τις κοινωνίες και τους εργαζόμενουςτης, όπου δραστηριοποιείται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SunlightGroup, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.the-sunlight-group.com

 

Σχετικά με τη SunlightGroup Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η SunlightGroup, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου. Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, και διατίθενται σε περισσότερες από 115 χώρες μέσω γραφείων πωλήσεων & υποστήριξης και εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, δύο κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η SunlightGroup επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του παγκόσμιου κλάδου αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη. 

HSunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό οικοσύστημα που εκτείνεται σε 8 χώρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό