Οικονομική στήριξη ζητούν οι επιχειρήσεις σε εμπόριο και εστίαση. Κλείνουν οι επιχειρήσεις 16/11 πανελλαδικά

Οικονομική στήριξη ζητούν οι επιχειρήσεις σε εμπόριο και εστίαση. Κλείνουν οι επιχειρήσεις 16/11 πανελλαδικά

Συνάντηση είχαν πριν από μερικές μέρες οι εκπρόσωποι της εστίασης και του εμπορίου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, με τον πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Καββαθάς έθεσε εκ νέου στον πρωθυπουργό το αίτημα των επιχειρήσεων για συνέχιση της οικονομικής στήριξης, καθώς η πανδημία δεν έχει εκλείψει και όσο συνεχίζεται πλήττεται η επιχειρηματικότητα και η εστίαση. Ειδικά η τελευταία έχει πληγεί σε καταστροφικό βαθμό τους μήνες της πανδημίας και προφανώς δεν έλαβε δεσμεύσεις και έτσι το «πανελλαδικό λουκέτο» στις 16 Νοέμβρη….

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη, ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά διεκδικεί οικονομική ανακούφιση από τα ενοίκια, οι επιστροφές των προκαταβολών να ξεκινήσουν από το 2023. Επιπλέον διεκδικούν ένα νέο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ως στήριξη της πολιτείας στον κλάδο που έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία και είναι ο κλάδος της εστίασης.
«Δυστυχώς τα μαγαζιά είναι άδεια ακόμη και με τα μέτρα που ισχύουν. Ο κόσμος εμβολιασμένος και μη φοβάται να βγει έξω από την αύξηση των νέων μολύνσεων. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Αναδουλειά, συσσώρευση υποχρεώσεων και λουκέτα. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού σήμερα στη συνάντηση με τον κ. Καββαθά και αναλόγως θα προβούμε σε κινητοποιήσεις», τόνισε ο κ. Βαφειάδης.
Σημειώνεται πως αυτό το Σαββατοκύριακο εφαρμογής των νέων μέτρων, διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 5 επιχειρήσεις στην ΑΜ-Θ. Μία εξ αυτών και στην Ροδόπη, καθώς βρέθηκε ανεμβολίαστος σε κλειστό χώρο.

 

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμετέχει και η ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης

Μια ακόμα κινητοποίηση, πανελλήνιου χαρακτήρα,  προγραμματίζει ο χώρος της εστίασης, αυτή την φορά στις 16 Νοεμβρίου με στόχο να εκφράσει την δυσαρέσκεια της για τα τελευταία μέτρα της πολιτείας κατά του covid-19. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό