Βασίλης Φεύγας: «Τυχοδιωκτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας»

Βασίλης Φεύγας: «Τυχοδιωκτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας»

Έκκληση για άλλη μια φορά να εμπιστευτούν οι πολίτες την επιστήμη και να κλείσουν τα αυτιά τους σε ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας, απεύθυνε μέσω συνεντεύξεων που παραχώρησε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς North 98 και Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας αφού επισήμανε ότι η υγειονομική κρίση είναι η δυσκολότερη που καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί, και μέχρι τώρα έχει γίνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Όπως είπε, σε αυτή την προσπάθεια δεν βοηθάνε καθόλου διάφοροι παράγοντες όπως το κίνημα μιας μικρής ομάδας πολιτών οι οποία διακινεί θεωρίες συνωμοσίας που προβληματίζουν την κοινή γνώμη, αποτρέποντας πολίτες οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, να το πράξουν.

Ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, ότι ήταν να κάνει σε πολιτικό επίπεδο, το έχει κάνει και με το παραπάνω. Οργάνωσε ένα από τα αρτιότερα εμβολιαστικά προγράμματα παγκοσμίως, δίνει δωρεάν πρόσβαση και ελεύθερη επιλογή εμβολίου στους πολίτες και παράλληλα, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, διπλασίασε τις ΜΕΘ του εθνικού συστήματος υγείας. Εκτίμησε, δε ότι με την αυξητική τάση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην ζήτηση ραντεβού για εμβολιασμούς, ο στόχος θα επιτευχθεί σύντομα.

Ο κ. Φεύγας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικοποίησε το ζήτημα της πανδημίας, σαμποτάροντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια με την στάση της. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να ψεύδεται ασύστολα, παραπλανώντας την κοινή γνώμη με ανύπαρκτα στοιχεία και ψέματα, όπως αυτά που είπε πρόσφατα για την δυναμικότητα σε κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τα οποία διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία.

Όσον αφορά το θέμα με τους ελέγχους για τον κορωνοϊό στις εκκλησίες, ο κ. Φεύγας υποστήριξε ότι όπου υπάρχουν μαζικές συναθροίσεις πολιτών, θα πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ακόμα και στους χώρους λατρείας. Τόνισε ακόμα ότι η Εκκλησία είναι υπεύθυνη πρώτη απ’όλους να προστατέψει το κύρος και τους πιστούς της ενώ για το θέμα αυτό, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις με βάση την πρακτική που ακολουθείται και στις άλλες χώρες και δεν «έκανε του κεφαλιού» της.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ακόμα ότι τα επόμενα δύο χρόνια, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις. Η πρώτη, να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μετά την πανδημία και η δεύτερη, να ασφαλίσει την πατρίδα μας από κινδύνους που απειλούν την εθνική της κυριαρχία. Στην φαρέτρα της έχει όπλα για να πετύχει και τους δύο στόχους. Στο πεδίο της ανάπτυξης, έχει το ταμείο ανάκαμψης και τους σημαντικούς πόρους που αυτό προσφέρει, ενώ στο πεδίο της ασφάλειας, οι πρόσφατες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο και οι συμφωνίες με χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό