Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Δράσεις Αγωγής Υγείας (ενημέρωση υγιεινής διατροφής, αθλητισμού κ.α.) στο 3ο Δημ. Σχολείο Διδυμοτείχου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Δράσεις Αγωγής Υγείας (ενημέρωση υγιεινής διατροφής, αθλητισμού κ.α.) στο 3ο Δημ. Σχολείο Διδυμοτείχου

Εκπρόσωποι του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, θα βρίσκονται την 6η Απριλίου 2024 από τις 11:00π.μ- 14:30μ.μ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, υλοποιώντας δράσεις αγωγής υγείας εν’ όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου κάθε έτους).

Η δράση υλοποιείται με την συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, του ΣΕΟ Διδυμοτείχου2 Ιδιωτών Διατροφολόγων εκ Διδυμοτείχου, του Αθλητικού Συλλόγου Στίβου Διδυμοτείχου, του Αθλητικού Συλλόγου Tae kwon do «ΔΥΝΑΜΗ» και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα είναι παρόντες για λόγους ασφαλείας των παιδιών, καθώς και με την παραχώρηση του χώρου από μέρους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να αφυπνιστούν όλα τα παιδιά και οι γονείς τους, που θα περάσουν και θα συμμετέχουν στη δράση σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή, την σημαντικότητα του αθλητισμού στη ζωή του ατόμου.

Η δράση περιέχει βιωματικά παιχνίδια που αφορούν στον αθλητισμό και στην διατροφή, στην παρασκευή υγιεινών γευμάτων με τα παιδιά που θα είναι παρόντα και το επιθυμούν και αγώνες δρόμου αγοριών και κοριτσιών ξεχωριστά της κατηγορίας Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, όπου θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους επιτυχόντες, από τον Αθλητικό Σύλλογο Στίβου Διδυμοτείχου «Μυρμιδόνες».

Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν χρειάζεται να βρίσκονται στο χώρο του 3ου Δημοτικού σχολείού στις 10:00.

Τέλος, θα διανεμηθεί υλικό που αφορά στην υγιεινή διατροφή.

Πηγή: e-evros.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό