“Δάφνες και Πικροδάφνες” στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης- Μια πολιτική κωμωδία των Δ.Κεχαΐδη -Ε.Χαβιαρά

“Δάφνες και Πικροδάφνες” στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης- Μια πολιτική κωμωδία των Δ.Κεχαΐδη -Ε.Χαβιαρά

Η θεατρική παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαίδη –Ελένης Χαβιαρά, είναι μια πολιτική κωμωδία σπαρταριστής επικαιρότητας, η οποία παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα «Η Συνάντηση» της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης μας το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στις 8:30 μ.μ. υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του καταξιωμένου σκηνοθέτη κ. Νίκου Ζερβόπουλου, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια κάνει την έκπληξη και ανεβαίνει και πάλι πάνω στην σκηνή για να ερμηνεύσει έναν από τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου.

Το έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» διαδραματίζεται στο «αρχηγείο» τεσσάρων μικροκομματαρχών στην Τρίπολη την εποχή της Μεταπολίτευσης σε προεκλογική περίοδο βουλευτικών εκλογών. Το μικροπολιτικό παρασκήνιο, ο παραγοντισμός, το αλισβερίσι, ο παλαιοκομματισμός, η μηχανορραφία, οι πελατειακές σχέσεις, οι «λίστες» και γενικότερα όλες οι άρρωστες πλευρές του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, καταγράφονται διαχρονικά και ανάγλυφα, όχι μέσα από ιστορικά γεγονότα αλλά μέσα από τους τέσσερις αυτούς μικροπαράγοντες της ελληνικής επαρχίας.

Οι τέσσερις ήρωες του έργου με μοναδικό πάθοςπονηριά και καπατσοσύνη ρίχνουν στο τραπέζι του πολιτικού τους παιχνιδιού τα δυνατά τους χαρτιά αλλά και τις μπλόφες τους ανατρέποντας διαρκώς όλα τα δεδομένα της παρτίδας. Οι εθνικοί αγώνες, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η φιλία, η εμπιστοσύνη, ο έρωτας μετατρέπονται σε μάρκες και όλα παίζονται…

Οι «Δάφνες και Πικροδάφνες» καταφέρνουν με εξαιρετική δραματουργική μαεστρία να πραγματοποιήσουν μια ανάγλυφη χαρτογράφηση της εξουσίας απομυθοποιώντας συγχρόνως την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Στους ρόλους του έργου εκτός από τον κ. Νίκο Ζερβόπουλου στον ρόλο του Κώστα, παίζουν και τρία από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας. Ο κ. Δήμος Γκαιτατζόπουλος στο ρόλο του Βασίλη – ενός κυνικού κι αδίστακτου επαγγελματία κομματάρχη, ο κ. Δούκας Δαρδαμπούνης ως Τάσος – ένας πονηρός και θρασύδειλος λακές ενός ντόπιου πολιτικού παράγοντα, και ο κ. Βαγγέλης Ελληνίδης στο ρόλο του Αλέκου – ένας απλοϊκός άνθρωπος –ουρά, το παιδί για τις αγγαρείες της πολιτικής σκηνής μιας επαρχιακής κοινωνίας.

Προπώληση εισιτηρίων με αριθμημένη κράτηση θέσης την Τετάρτη 3, Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 6:30- 9:00 μ.μ. στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Αντίτιμο εισόδου: 5 ευρώ.

Πηγή: e-evros.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό