Ποιες είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου “Berninale” (video)

Ποιες είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου “Berninale” (video)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου Berninale, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ταινιών ξεκίνησε στο Δυτικό Βερολίνο το 1951. Φέτος θα  διεξαχθεί από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024, ενώ με ανακοίνωση της η διοργάνωση επιβεβαιώνει την ανάκληση της πρόσκλησης των ακροδεξιών πολιτικών του AfD στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Ο Γιώργος Ζώης ετοιμάζεται να παρουσιάσει, το «Arcadia», στο διαγωνιστικό τμήμα «Encounters»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε για πρώτη φορά μαζί τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αγγελική Παπούλια, ενώ το καστ συμπληρώνουν η Έλενα Τοπαλίδου, ο Νικόλας Παπαγιάννης, ο Βαγγέλης Ευαγγελινός.

Πρόκειται για ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή, η οποία από ελληνικής πλευράς υπογράφεται από την Αντιγόνη Ρώτα και τον Στέλιο Κοτιώνη (Foss Production), αλλά και τη Μαρία Δρανδάκη (Homemade Films). Το σενάριο είναι του Γιώργου Ζώη και της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Κουκουλιού, το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη, η μουσική του Petar Dundakov, τα σκηνικά της Ελεάνας Βαρδαρά και τα κοστούμια της Βασιλείας Ροζάνα.

Η ιστορία της ταινίας

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη ενός παραθαλάσσιου τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις και απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

Special Screenings

Στο πρόγραμμα Special Screenings του Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα το 14ωρο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη, «exergue – on documenta 14», η θεματική του οποίου αφορά την έκθεση documenta 14, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο Κάσελ το 2017, και τον εμπνευστή της Άνταμ Σίμτσικ.

Τhe Coroner’s Assistant

Ακόμη, για πρώτη φορά στη δεκάχρονη ιστορία του τμήματος Berlinale Series Market της Αγοράς του Φεστιβάλ Βερολίνου επιλέγεται να συμμετάσχει ελληνική σειρά. To «Τhe Coroner’s Assistant» της Ελίνας Ψύκου με παραγωγό την Φένια Κοσοβίτσα (Blonde) παρουσιάζει σε έξι επεισόδια βασισμένα στο μυθιστόρημα «Ο ιατροδικαστής» του Βασίλη Βασιλικού. Πρόκειται για πολιτικό θρίλερ με φόντο την Ελλάδα της δεκαετίας του 1970. Οι προσπάθειες παραγόντων της χούντας των συνταγματαρχών να συγκαλύψουν μια γυναικοκτονία εκκινεί την πλοκή

Πηγή: in.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό