«Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές – Καλύτερος τόπος για να ζεις»

«Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές – Καλύτερος τόπος για να ζεις»

Στο πλαίσιο του έργου «Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές – Καλύτερος τόπος για να ζεις», την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΈΒΡΟΣ Α.Ε. διεξήγαγε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης, ημερήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για την βελτίωση των οικοσυστημάτων της διασυνοριακής περιοχής μας, με κύρια θεματική: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ».

Απευθυνόμενη σε νέους, μέλη ομάδων τοπικής δράσης (ΟΤΔ), ΜΚΟ & άλλα εμπλεκόμενα μέλη, καθώς και σε επαγγελματίες του ιδιαίτερα δημοφιλούς κλάδου της μελισσοκομίας του νησιού, παρουσιάστηκαν μέσω των δύο εισηγητών, Απόστολου Κανταρτζή & Ορέστη  Χατζόπουλου, σύγχρονες αλλά και καινοτόμες προσεγγίσεις σε όλες τις θεματικές, στο εξάωρο της συνολικής διάρκειας του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές που αναπτύχθηκαν είναι:

  • Η Εφαρμογή της Στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» για έναν Βιώσιμο Αγροτικό
  • Τομέα
  • Η Συμβολή της Βιοποικιλότητας στην Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα: Η Δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στη Σαμοθράκη
  • Οδηγός Ενεργειών για την Ενίσχυση του Προφίλ της Σαμοθράκης ως «Πράσινου» Τουριστικού Προορισμού: Αξιοποίηση του Ορεινού Όγκου για την Ανάπτυξη του Περιπατητικού  Τουρισμού

Οι κάτοικοι του νησιού, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο σεμινάριο υπογραμμίζοντας σε πρακτικό επίπεδο την δική τους προσέγγιση επί των θεμάτων, δημιουργώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο, τόσο με τους εισηγητές όσο και με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Σαμοθράκης, και ειδικά τον  Δήμαρχο κ. Γαλατούμο, και τους αντιδημάρχους, κα. Τερζή και κ. Γρηγόραινα,  για την υποστήριξη, την  παραχώρηση της αίθουσας και την τεχνική υποστήριξη,  αλλά και τους ανθρώπους του νησιού που στήριξαν με την παρουσία τους το σεμινάριο.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (85%) και εθνικούς πόρους (15%) των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V – A Ελλάδα Βουλγαρία 2014 – 2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό