Προχωρά η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Τοξότες

Προχωρά η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Τοξότες

Κατατέθηκαν την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα έξι έργα, συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, που προκήρυξε η ΕΡΓΟΣΕ.

Ως εκ τούτου προχωρά ο σχεδιασμός της εταιρείας για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που θα αναβαθμίσουν το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με απώτερο στόχο να καταστεί η χώρα περιφερειακό «hub» στον τομέα των logistics στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα εν λόγω έξι έργα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στην ιστορία της χώρας, διασυνδέουν τα μεγάλα λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και ενισχύουν τη διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, φακέλους υπέβαλαν τρία σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ- ALSTOM και ΑΚΤΩΡ- MYTΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ανάμεσα στα έργα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση υφιστάμενης με διπλασιασμό και εγκατάσταση σηματοδότησης- ETCS και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, καθώς και η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Τοξότες.

Πράγμα που σημαίνει ότι το έργο της Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας προχωράει κανονικά, αφήνοντας οριστικά πλέον τη Δράμα εκτός κεντρικού σιδηροδρομικού άξονα.

EnaNews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό