Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής

Από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν στις 18 και 20 Ιανουαρίου εντός του Δημαρχείου και στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως είναι η ξαφνική καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων εξηγώντας πως τους έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά: «Η υγεία του κάθε πολίτη είναι το μεγαλύτερο αγαθό κι αυτό μας υπενθύμισε η πανδημία COVID- 19 που δυστυχώς μείωσε τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να επικεντρωνόμαστε στον κορονοϊό κι όχι στα υπόλοιπα σημάδια που παρουσιάζει ο οργανισμός μας. Είναι βασικό να έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών γιατί κάθε ζωή μετράει».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό