Σκρέκας από την Κομοτηνή: Πολύ σημαντικό έργο ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB

Σκρέκας από την Κομοτηνή: Πολύ σημαντικό έργο ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB

«Πολύ σημαντικό έργο» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τον υπό κατασκευή διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας- Βουλγαρίας IGB, επισκεπτόμενος, τον μετρητικό σταθμό του έργου στην Κομοτηνή, μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ και τον Βούλγαρο ομόλογό του Αλεξάντερ Νικόλοφ.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο σε κρίσιμους καιρούς, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να ασκούν πολλές πιέσεις στον τομέα της ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ολοκλήρωση του έργου θα αυξήσει σημαντικά τη γεωπολιτική σημασία της περιοχής και θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.

«Μια νέα εποχή αρχίζει στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας από τον τομέα της ενέργειας για το καλό των δύο λαών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μαζί με τους κ.κ. Πέτκοφ και Νικόλοφ ξεναγήθηκαν στον υπό κατασκευή μετρητικό σταθμό της Κομοτηνής από στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας AVAX και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό