Στην Ξάνθη το Επιστημονικό Συνέδριο Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην Ξάνθη το Επιστημονικό Συνέδριο Γενικών Γραμματέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη συνάντηση, με την οποία επικυρώθηκε και τυπικά η από κοινού προσπάθεια του Δήμου Ξάνθης με τους αρμόδιους διοργανωτές για τη διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα:
«ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

(Πράσινη Οικονομία με Ψηφιακές Λειτουργίες & Δια Βίου Μάθηση).
Το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο πανελλήνιας εμβέλειας, θα προσελκύσει περισσότερους από 600 συνέδρους στην περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Ιουλίου 2022. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί για πρώτη φορά μια προσυνεδριακή εκδήλωση, την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022.

Τα χρονικά ορόσημα της περιόδου είναι: η ολοκλήρωση της χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020, η έναρξη της νέας χρηματοδοτικής περιόδου 2021-2027 και η διαχείριση των κονδυλίων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ (Ταμείο Ανάκαμψης). Τα κρίσιμα αυτά ορόσημα, παρουσιάζονται ως κρίσιμες ευκαιρίες & προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, βασικά ζητήματα, τα οποία θα αναλυθούν διεξοδικά αυτές τις τρεις ημέρες αφορούν: στις διαδικασίες για μετάβαση σε μια περισσότερο περιβαλλοντική – Πράσινη Οικονομία, στην ανάγκη για εισαγωγή καινοτομίας και Ψηφιακό Μετασχηματισμό, όπως και στην επένδυση σε ανάπτυξη Νέων Δεξιοτήτων και την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων στο ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης τόνισε ότι η συνδιοργάνωση αυτή θέτει τα θεμέλια μίας συνεργασίας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών των Δήμων, που είναι και το ζητούμενο.

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή η διοργάνωση αυτού του μεγάλου συνεδρίου στην Ξάνθη, κυρίως στη μετάδοση της γνώσης αλλά και της επιμόρφωσης αιρετών, τεχνοκρατών και προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γατί, οι αιρετοί, τα διευθυντικά στελέχη, οι Γενικοί Γραμματείς και οι Ειδικοί συνεργάτες αποτελούν τον κορμό των Δήμων. Είναι αυτοί, που θα αξιοποιήσουν όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών να δώσουν επαγγελματικά κίνητρα στους νέους και να τονώσουν τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσέπελης έδωσε έμφαση στην προσέλκυση επισκεπτών στον Δήμο, μέσα από Συνέδρια και αντίστοιχες διοργανώσεις, καθώς, όπως είπε δίνουν αναπτυξιακό πρόσημο στην περιοχή μας και υποστηρίζουν την εξωστρέφεια, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια υγιώς εξελισσόμενη τοπική κοινωνία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό