Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην Κομοτηνή (φωτος+videos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην Κομοτηνή (φωτος+videos)

Με κινητοποιήση απάντησαν στα προβλήματα οι παραγωγοί και προειδοποιούν για «θερμό» χειμώνα

Αποζημιώσεις και ΚΑΠ στα βασικά αιτήματα

Γέμισε η Κομοτηνή από τρακτέρ, καθώς το πρωί του Σαββάτου (9/12) οι αγρότες της Ροδόπης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη την κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Με τρακτέρ στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης, στην Κομοτηνή, που προετοίμαζαν αγρότες της Ροδόπης το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, για να μεταφέρουν το μήνυμά τους προς πάσα κατεύθυνση.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τ η σημαντική μείωση που είδαν στις επιδοτήσεις, λόγω των προβλέψεων της νέας ΚΑΠ, που ζητούν να διορθωθεί άμεσα, που προστίθεται στα προβλήματα του κόστους παραγωγής, της μη θεσμοθέτησης της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης, το αγροτικό ρεύμα, την έλλειψη αναδασμών στην περιοχή μας, όπως και η έλλειψη φραγμάτων και η σωστή υδατική διαχείριση, αλλά και επιμέρους προβλήματα των κλάδων.

Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Στόχος τους να πραγματοποιηθεί μια δυναμική κινητοποίηση, με σκοπό να ακουστεί η φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων επιτεύχθηκε αφού δεκάδες τρακτέρ πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής και έφθασαν μέχρι το κεντρικό Ηρωώον της Κομοτηνής.
Μια ομάδα αγροτών με τους εκπροσώπους τους που ασχολείται δυναμικά με το βαμβάκι ενημέρωσε αυτή την εβδομάδα τους φορείς της περιοχής για τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής «Σπάρτακος» κ. Νίκος Μποτρότσος τόνισε ότι είναι πολύ  δυσχερή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται  οι αγρότες.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μαζί με το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι ότι αυτήν τη στιγμή καλούμαστε να καλλιεργήσουμε για δεύτερο χρόνο σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ, χωρίς να ξέρουμε πώς θα μοιραστούν τα χρήματα των επιδοτήσεων. Όπως γνωρίζουμε, η Βασική Ενίσχυση θα πέσει στα 21 ευρώ μέχρι το 2027, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα δοθούν τα υπόλοιπα χρήματα των Οικολογικών Σχημάτων», περιγράφει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Μποτρότσος, μεταφέροντας την ανησυχία των παραγωγών για πιθανές αδικίες.

«Θα πρέπει να ξέρουμε τι θα σπείρουμε και πώς, ώστε να μην έχουμε απώλεια εισοδήματος και να μπορέσουμε να μοιραστούμε δίκαια το κομμάτι της πίτας των επιδοτήσεων», συμπληρώνει ο ίδιος.

Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος ΕΝ.Ε.Ε.Α. (Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών).κ. Κυριάκος Κρόκος , ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Στυλιανός Κεχαγιάς και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών κ. Αμέτ Σινάν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό