Σύλληψη πέντε διακινητών σε Έβρο, Ξάνθη και Δράμα

Σύλληψη πέντε διακινητών σε Έβρο, Ξάνθη και Δράμα

Συνελήφθησαν στις 6 και 7 Ιουνίου σε περιοχές του Έβρου, της Δράμας και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Δράμας και Ξάνθης πέντε διακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός–διακινητής, στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τρίτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 25 μη νόμιμους μετανάστες. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διακινητής κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, Φερών, Κάτω Νευροκοπίου και Ξάνθης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό