Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.  Ν. Ροδόπης

Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Ροδόπης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, βιώνουμε στις υπηρεσίες μας την εντατικοποίηση της δουλειάς μας (λιγότεροι εργαζόμενοι, αυξημένος όγκος δουλειάς, ωράρια λάστιχο, κ.λπ.), την αποψίλωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ιδιαίτερα με την ένταξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων του κλάδου στην Α.Α.Δ.Ε.), τις διαρκείς μειώσεις στους μισθούς μας (τουλάχιστον 40% μείωση μισθών με οριζόντιες περικοπές με την έναρξη των μνημονίων, κατάργηση 13ου-14ου μισθού κ.α.) που δεν αναπληρώνονται με τις –επισφαλείς– αυξήσεις «ψίχουλα» του νέου μισθολογίου.

Από την άλλη καλούμαστε να υπηρετήσουμε, ως εργαζόμενοι, τις αντιδραστικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες τόσο τις δικές μας, όσο και των άλλων εργαζομένων και του λαού. Τα τελευταία, τουλάχιστον τριάντα, χρόνια το 94% των άμεσων και έμμεσων φόρων πληρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης), ενώ από την άλλη υπήρξε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας (εν μέσω μάλιστα της πανδημίας) και της παιδείας, κατάργηση της αποκλειστικά δημόσιας ασφάλισης και μιας σειράς άλλων κοινωνικών υπηρεσιών. Όλα αυτά δηλαδή για τα οποία, υποτίθεται, ότι μεριμνά το κράτος στο πλαίσιο της αναδιανομής των εισπραττόμενων φόρων.

Παράλληλα έχουμε την εκτίναξη, ήδη από το καλοκαίρι του 2021, των τιμών στην ενέργεια, που πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός, με τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, στα καύσιμα και μια σειρά από άλλα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Την ίδια στιγμή, σήμερα, η ακρίβεια έχει ενταθεί, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του πολέμου.

Εμείς οι εργαζόμενοι παλεύουμε, μέσα από το σωματείο μας,  τόσο για την ικανοποίηση των αναγκών μας, αλλά και για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε οποιοδήποτε πόλεμο, που εκδηλώνεται στο πλαίσιο των διεθνών ανταγωνισμών. Δεν διαλέγουμε και δεν θα διαλέξουμε στρατόπεδο στην αντιπαράθεση ξένων, προς τον λαό, συμφερόντων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, στους πρόσφυγες που δημιουργούν όλοι οι ληστρικοί πόλεμοι και παλεύουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι,

δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουμε ούτε τις βασικές ανάγκες μας.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις αυξήσεις-«ψίχουλα» και διεκδικούμε μέρος των τεράστιων μισθολογικών απωλειών που είχαμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Χωρίς να περιμένουμε «σωτήρες» που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας, απορρίπτουμε αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες, ώστε από τη μία να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος και καυσίμου, να κρυώσουμε, δηλαδή, για να μας μείνουν και λίγα στην τσέπη, όπως μας λένε. Επειδή από την πλευρά της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, εμείς απαντάμε με οργάνωση και συμμετοχή στο σωματείο μας, δίνουμε δύναμη στην δύναμή μας.

Αντλώντας δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στη COSCO, στην e-food κ.α., καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.

 Διεκδικούμε:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  • Την άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης του σχεδίου μισθολογικών και εργασιακών ρυθμίσεων των τριών ομοσπονδιών του υπουργείου οικονομικών.
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Την εξασφάλιση κτηριακών εγκαταστάσεων με όλες τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των εργαζομένων και σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Δίκαιους και εύλογους φόρους για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου και των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό