Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΕΝΕΕΓΥΛ

Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΕΝΕΕΓΥΛ

Με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς: Φυσικής Αγωγής κ. Πετρίδου Χαριτίνη και τη Γεωπόνο κ. Βασιλακοπούλου Σταυρούλα, οι μαθητές του Ε.Ν.Ε.Ε.Γ.Υ.Λ. Κομοτηνής συμμετέχουν σε δυο διαγωνισμούς.

Ο πρώτος διαγωνισμός συνδιοργανώνεται για 7η φορά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ με τίτλο ο «Ποντιακός Ελληνισμός : Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Οι μαθητές στον Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό συμμετέχουν με μια τρισδιάστατη κατασκευή που αναπαριστά την  Παναγία Σουμελά ενώ οι πόντιοι οδεύοντας προς την Παναγία χορεύουν και τραγουδούν. Την κατασκευή ολοκληρώνει η «Γενοκτονία», μια γυναίκα να τους παρατηρεί έξω από το έργο ντυμένη με κόκκινο και μαύρο φόρεμα αναπαριστώντας το αίμα και το πένθος των 353.000 ψυχών που χάθηκαν. Ο τίτλος του έργου είναι: “Την πατρίδα μ’ έχασα”.

Ο δεύτερος διαγωνισμός συνδιοργανώνεται για 9η φορά από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».  Οι μαθητές στον διαγωνισμό συμμετέχουν με μια τρισδιάστατη κατασκευή με την τεχνική της χαρτοπλεκτικής- Quilling που αναπαριστά την γη με τίτλο: Είμαστε εδώ! Εκτός από τους πόλους όλη η προσοχή βρίσκεται στη μικρή Κύπρο που καθορίζεται από τη σημαία της χώρας!

Τα έργα της συμμετοχής στάλθηκαν στους διοργανωτές με τη μορφή βίντεο…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό