Συμμετοχή του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην επιχειρηματική αποστολή της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην επιχειρηματική αποστολή της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επιχειρηματικού συνεδρίου της Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Στην επιχειρηματική αποστολή, όπου συμμετείχε και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Πρόεδρος , κ. Αντώνης Γραβάνης και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τους Ευρωβουλευτές κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τις προοπτικές  και δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ελληνικών επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης.

Στο Συνέδριο, η αποστολή του Επιμελητηρίου, ενημερώθηκε, από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27 σχετικά με την Πράσινη Μετάβαση και τα ενεργειακά ζητήματα αλλά και την πορεία του νέου ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα του ΕΠΑΝΕΚ.

Εξαιρετικά σημαντική η συνάντησης εργασίας με το δίκτυο Ελλήνων επιχειρηματιών ARGO-Brussels Hellenic Network όπου ο Πρόεδρος κ. Παππάς Σπύρος, τα μέλη του ΔΣ και Έλληνες Πρέσβεις που υπηρέτησαν στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες τοποθετήθηκαν για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Γραβάνης, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το νέο ΕΣΠΑ έθιξε την αναγκαιότητα απεμπλοκής των τραπεζών από τις χρηματοδοτήσεις, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και ζήτησε την αύξηση του ορίου de minimis.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, εξασφάλισε τη δέσμευση έγκριτων νομικών και υπηρεσιακών στελεχών να συνδράμουν συμβουλευτικά στην σύνταξη πρότασης που θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, για την θέσπιση ειδικού καθεστώτος τιμολόγησης καυσίμων στην περιοχή μας, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από επιχειρήσεις της Βουλγαρίας.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν μαζί με τον κ. Γραβάνη, ο Αντιπρόεδρος κ. Στεργίου Νικόλαος, η Οικονομική Επόπτης κ. Πεχλεβάνη Σταυρούλα, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών Ροδόπης κ. Ταρνανάς Απόστολος και ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Βαφειάδης Ανέστης.

Η ισχυρή εκπροσώπηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιμελητηρίων  σε εθνικό επίπεδο καθιστούν την επιχειρηματικότητα της περιοχής της Ροδόπης συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό