Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Έβρου

Mε σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, συνεδρίασαν σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κατά την εισήγησή του, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά δημόσια τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη μεγάλη πυρκαγιά της Δαδιάς. Συνεχίζοντας ο κ. Πέτροβιτς έθεσε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Ο καλύτερος δυνατός συντονισμός φέρει και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Και συνέχισε: «Θέλω να επισημάνω πως όλοι οι πολίτες του Έβρου είμαστε Πολιτική Προστασία και να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων».

Ο κ. Πέτροβιτς επισήμανε ενδεικτικά ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι Δήμοι, μεταξύ άλλων, για την προμήθεια άλατος, την ετοιμότητα των μηχανημάτων τους, τον καθαρισμό αγωγών όμβριων υδάτων, οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) για τη λειτουργία των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τον έγκαιρο αποχιονισμό του οδικού δικτύου ευθύνης της, και σε περίπτωση καταστροφών ο ΕΛΓΑ για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών, οι υπηρεσίες για την καταγραφή των ζημιών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Καθαριότητας του Δήμου Σουφλίου Νικόλαος Γκαϊδατζής, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, του ΕΚΑΒ, του ΕΛΓΑ, του ΟΣΕ, της ΔΕΔΔΗΕ, της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, των Δασαρχείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, της Κτηματικής Υπηρεσίας Έβρου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, των ΤΟΕΒ Τυχερού, Πλάτης, Νεοχωρίου Βάλτου Στέρνας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Έβρου, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό