Ν.Ροδόπης: Συνωστισμός από ντόπιους και Εβρίτες κυνηγούς, λόγω  ολικής απαγόρευσης κυνηγιού στο γειτονικό νομό -Κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων

Ν.Ροδόπης: Συνωστισμός από ντόπιους και Εβρίτες κυνηγούς, λόγω ολικής απαγόρευσης κυνηγιού στο γειτονικό νομό -Κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων

Μεγάλος συνωστισμός κυνηγών από τον Έβρο παρατηρείται στον νομό Ροδόπης, μετά την ολική απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό Έβρου.

Όπως είπαν στο evros-news.gr Εβρίτες που βρέθηκαν στη περιοχή της Ροδόπης,  προκειμένου να κυνηγήσουν το Σαββατοκύριακο μια και εκεί παρά τις πυρκαγιές δεν απαγορεύθηκε σε ολόκληρο το νομό το κυνήγι, επικρατεί χαμός από τον μεγάλο αριθμό συντοπιτών μας που προστίθενται στους Κομοτηναίους κυνηγούς. Έτσι αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, ακόμα και-να χτυπήσουμε… ξύλο-θυμάτων, όταν σε μικρούς χώρους συνωστίζονται τόσοι κυνηγοί για διαφορετικά θηράματα.

Στο Evros-news.gr που ανέδειξε με ρεπορτάζ του τις αντιδράσεις Κυνηγετικών Συλλόγων για την απόφαση του  Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θόδωρου Σκυλακάκη να απαγορέψει το κυνήγι και μάλιστα για 5 χρόνια σε όλο το νομό Έβρου, κυνηγός από το βόρειο Έβρο που βρέθηκε στην περιοχή της Κομοτηνής μας είπε: Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν ατυχήματα και δεν θέλω να σκέφτομαι πως μπορεί να έχουμε ακόμα και θύματα. Εδώ πηγαίνουμε λίγα άτομα σε κυνήγι και κάποιες φορές συμβαίνουν πυροβολισμοί από έναν κυνηγό σε άλλον. Πόσο μάλλον τώρα που μαζευόμαστε από τον Έβρο Τετάρτες και Σαββατοκύριακα εκατοντάδες κυνηγοί στη Ροδόπη. Γιατί δεν έχουμε τα χρήματα όλοι να πηγαίνουμε και πιο μακριά. Στην Ξάνθη ή την Δράμα με την Καβάλα”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Κι επίσης συμπληρώνει με νόημα: “Θα πρέπει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να αναθεωρήσουν την άποψη τους. Ανοίξτε το κυνήγι στις περιοχές που δεν είναι καμένες. Για τον λαγό, την μπεκάτσα, την πέρδικα, τα τρυγόνια και το αγριογούρουνο. Άλλωστε και στην Εύβοια και στην Ρόδο που επίσης υπήρξαν καταστροφές από πυρκαγιές, δεν απαγορεύθηκε παντού. Εμείς στον Έβρο και σε αυτό το θέμα θα είμαστε αδικημένοι;“, συμπλήρωσε ο κυνηγός αναγνώστης μας.

Μάλιστα οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Έβρου ετοιμάζονται να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίες και πάλι προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη να αναθεωρήσε9ι ολοκληρωτικά την απόφαση του και να μην προβεί ενδεχομένως σε… μεσοβέζικες λύσεις. Μάλιστα θα επαναλάβο0υν ια πολλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα τους.

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό