Τα παράπονά τους στον δήμαρχο κατέθεσαν οι κάτοικοι του Ηφαίστου

Τα παράπονά τους στον δήμαρχο κατέθεσαν οι κάτοικοι του Ηφαίστου

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

-Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο οικισμός για τις ανάγκες έργων ύδρευσης και αποχέτευσης,  τα οποία όμως δεν εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων

Σε ένα απέραντο εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο οικισμός Ηφαίστου του Δήμου Κομοτηνής. Και μπορεί ο λόγος για αυτό να είναι θετικός, αφού στον οικισμό εκτελούνται εργασίες κατασκευής σύγχρονων υποδομών, όμως οι εργασίες αυτές δεν εξελίσσονται με γρήγορους  ρυθμούς και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Από τους τελευταίους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής που επιτέλους αποκτούν σύγχρονες υποδομές, ο Ήφαιστος, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μπει στο επίκεντρο εργασιών. Το δίκτυο ύδρευσης έχει πλέον κατασκευαστεί και οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο.
Επόμενο έργο είναι αυτό της αποχέτευσης. Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών για την αποχέτευση, ο Ήφαιστος στο σύνολό του παραμένει με δρόμους γεμάτους σκάμματα, χώματα και λακκούβες. Και όλα αυτά χωρίς να είναι γνωστό πότε τελικά θα εκκινήσουν οι εργασίες για το δίκτυο της αποχέτευσης. Η κατάσταση αυτή προκαλεί τα εύλογα παράπονα των κατοίκων, που μετέφεραν στην εφημερίδα μας την αγανάκτησή τους, μαζί με την επιστολή που ήδη έθεσαν υπόψη του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ζητώντας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.


Την επιστολή υπογράφει ο εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών Συνοικισμού Ηφαίστου «Η Ειρήνη» ο Εβγκίν Κουρού και αναφέρει τα εξής: αξιότιμε δήμαρχε, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την εκτέλεση εργασιών ύδρευσης και αποχέτευσης στον οικισμό Ηφαίστου, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την διαβίωση στον οικισμό.
Παρακολουθώντας την εξέλιξη των εργασιών ύδρευσης διαπιστώσαμε ότι πλέον αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν οι συνδέσεις των σπιτιών στο δίκτυο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποχέτευσης, ο οικισμός μας έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο που κάνει πολύ δύσκολη την καθημερινότητα των κατοίκων.

Η σκόνη που προέρχεται από τα σκάμματα δεν επιτρέπει, εδώ και έναν χρόνο, ούτε παράθυρο να ανοίξουμε στα σπίτια μας, ενώ όταν βρέχει η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη με τη λάσπη. Επιπλέον από τις λακκούβες στους δρόμους προκαλούνται ζημιές στα οχήματά μας που σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να καλύψουμε οικονομικά, ενώ τα φρεάτια είναι γεμάτα χώματα, κάτι που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει σε περίπτωση έντονης βροχής.
Αντιλαμβανόμενοι την σημασία εκτέλεσης των έργων και αφού κάναμε υπομονή προσδοκώντας στην ολοκλήρωση αυτών, σας παρακαλούμε για το αυτονόητο, δηλαδή να βελτιώσετε, έστω και προσωρινά μέχρι την έναρξη των εργασιών αποχέτευσης, την κατάσταση των δρόμων στον οικισμό Ηφαίστου αποκαθιστώντας με πίσσα τους δρόμους και καθαρίζοντας το χώμα από τα φρεάτια, ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια στα σπίτια μας. Αναμένοντας την ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας».


Με «ξεναγό» τον Εβγκίν Κουρού περιηγηθήκαμε στον Ήφαιστο και καταγράψαμε την κατάσταση που δικαιολογεί τα παράπονα και την αγανάκτηση. Οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο, να κλείσουν τα σκάμματα μέχρι να εκκινήσει το έργο της αποχέτευσης, ώστε να αποφύγουν τη σκόνη που ρυπαίνει τα σπίτια τους τους καλοκαιρινούς μήνες, έχοντας ήδη υποστεί τη λάσπη από τις βροχοπτώσεις τους χειμερινούς μήνες.


Διαχρονικά ο Ήφαιστος δε λαμβάνει τη μέριμνα που αξίζει σε έναν οικισμό όπου λειτουργεί νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, φιλοξενεί πάνω από χίλιους κατοίκους και εκατοντάδες παιδιά. Είναι ενδεικτικό ότι τα χόρτα έχουν ζώσει το νηπιαγωγείο, ενώ οι κοινόχρηστοι
χώροι δεν καθαρίζονται επαρκώς.
Ο δήμαρχος δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία ότι δεν γνωρίζει, αφού η επιστολή των κατοίκων του Ηφαίστου βρίσκεται ήδη στα χέρια του. Ας αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στους δημότες του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό