
Θες πιο γλυκό καφέ χωρίς ζάχαρη; Αυτό το κόλπο θα σε εκπλήξει!
Θες να μειώσεις τη ζάχαρη στον καφέ; Ξεκίνα με αυτό το απλό trick
Αν προσπαθείς να απομακρυνθείς από τη ζάχαρη στον καφέ αλλά σου φαίνεται δύσκολο, υπάρχει ένα μικρό και απρόσμενο κόλπο που μπορεί να σε βοηθήσει. Και όχι, δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο υποκατάστατο γλυκαντικού.
Το μυστικό βρίσκεται… στο αλάτι! Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Βαλάντη Ηλία (@dietgramofficial), μια μικρή πρέζα αλάτι στον καφέ μπορεί να αλλάξει εντελώς τη γεύση του. Πώς; Το νάτριο που περιέχει το αλάτι μειώνει την αίσθηση της πικρής γεύσης στη γλώσσα, κάνοντας τον καφέ να φαίνεται πιο ήπιος και γλυκός, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.
Αυτό το κόλπο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε καφέδες με έντονη γεύση – όπως ο espresso – όπου η πικρίλα μπορεί να υπερισχύει των πιο φίνων αρωμάτων. Με μια μικρή δόση αλατιού, οι γλυκές νότες του καφέ έρχονται στην επιφάνεια και η γεύση του εξισορροπείται.
Αν, λοιπόν, θέλεις να περιορίσεις τη ζάχαρη αλλά δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς τη γλυκύτητα, αυτό το απλό trick μπορεί να είναι το πρώτο βήμα. Δοκίμασέ το – και ίσως εκπλαγείς ευχάριστα με το αποτέλεσμα!
Δες γιατί!
Με αναφορές:shape.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ