«ΘΡΑΚΗ, δέντρο ριζωμένο, μιας φιλόξενης γης»

«ΘΡΑΚΗ, δέντρο ριζωμένο, μιας φιλόξενης γης»

Ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής πραγματοποίησε την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση, το βράδυ της Κυριακής (1/10), στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με τίτλο «ΘΡΑΚΗ, δέντρο ριζωμένο, μιας φιλόξενης γης», αφιερωμένο στο ξεριζωμό των Ελλήνων από τις περιοχές τους.

Παρουσιάστηκαν χοροί και έθιμα από τη Σμύρνη, την Ίμβρο, τον Πόντο, τη Θράκη, από το Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι και το Μικρό και Μεγάλο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Την παράσταση συμμετείχαν εκτός από τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου, ύστερα από πρόσκληση του ΜΟΚ, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ακρίτες» Αλεξανδρούπολης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος « Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα από τις περιοχές τους.

Ήταν μία πολύ όμορφή παραδοσιακή βραδιά, στην οποία αρκετοί έμαθαν για την Ιστορία της Κομοτηνής, αλλά και των περιοχών, όπου οι κάτοικοι του Ελληνισμού εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ήρθαν ως πρόσφυγες, να εγκατασταθούν στην Ελληνική Θράκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό