Τι γίνεται όταν βάζεις ξίδι στην εξάτμιση του αυτοκινήτου σου -Το απίστευτο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν !

Τι γίνεται όταν βάζεις ξίδι στην εξάτμιση του αυτοκινήτου σου -Το απίστευτο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν !

Μέσω αυτού του φθηνού υλικού που υπάρχει σε κάθε σπίτι, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η εξάτμιση του αυτοκινήτου μας, όπως και κάποια άλλα μέρη του, βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Δεν χρήζει επιστημονικής τεκμηρίωσης ότι η εξάτμιση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστήματα του αυτοκινήτου, δεδομένου ότι -μεταξύ άλλων- φροντίζει για τον «εξαγνισμό» των καυσαερίων, καθιστώντας τα λιγότερο επιβλαβή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Όπως ωστόσο και τα περισσότερα συστήματα του αυτοκινήτου, έτσι και η εξάτμιση πρέπει να καθαρίζεται, όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας, μιας και στο τελικό της συγκεντρώνονται εναποθέσεις βρωμιάς και αιθάλης.

Για τον καθαρισμό της εξάτμισης, φυσικά, υπάρχουν τα κατάλληλα «εργαλεία», όπως και εξειδικευμένοι τεχνίτες. Προτού, ωστόσο, απευθυνθείτε σε αυτούς μπορείτε να φροντίσετε και εσείς οι ίδιοι για την απομάκρυνση της βρωμιάς με έναν απλό και ανέξοδο τρόπο.

Πολλοί συστήνουν ένα σφουγγαράκι κουζίνας ή ένα σύρμα καθαρισμού, αλλά οι συγκεκριμένες λύσεις ενδέχεται να προκαλέσουν γρατσουνιές στην εξάτμιση του αυτοκινήτου σας.

Ως η ιδανική λύση, λοιπόν, προβάλλει το ξίδι με το οποίο μουσκεύετε ένα κομμάτι παλιού υφάσματος. Το οξύ στο ξίδι θα αφαιρέσει με αποτελεσματικότητα τη βρωμιά, την ίδια ώρα που δεν είναι τόσο ισχυρό προκειμένου να καταστρέψει το μέταλλο του σωλήνα. Πιο αποτελεσματικό δείχνει να είναι το λευκό ξύδι.

Ειδικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής:

1.Σταθμεύστε το όχημά σας σε καλά αεριζόμενο χώρο και βεβαιωθείτε ότι οι άκρες της εξάτμισης είναι δροσερές στην αφή.

2.Πάρτε ένα καθαρό πανί ή μία χαρτοπετσέτα και μουλιάστε το σε ξίδι. Τρίψτε το πανί ή χαρτοπετσέτα πάνω από την πληγείσα περιοχή μέχρι να αφαιρεθεί η συσσώρευση άνθρακα και βρωμιάς. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές για να αφαιρέσετε όλες τις εναποθέσεις.

3.Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα καθαρό, στεγνό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Μόλις αφαιρεθεί η συσσώρευση άνθρακα, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα WD40 για προστασία από μελλοντικές εναποθέσεις αιθάλης και βρωμιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το (λευκό) ξίδι, πέρα από τις ζάντες, μπορεί να φανεί χρήσιμο για τον καθαρισμό και άλλων τμημάτων του αυτοκινήτου, όπως είναι το εσωτερικό το γυάλινων επιφανειών του οχήματος. Επίσης, όποτε συμπληξρώνετε αποσταγμένο νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων, ρίξτε παράλληλα και λευκό ξίδι για να καθαριστούν οι σωληνώσεις αλλά και τα μπεκ από τα συσσωρευμένα άλατα.

Πηγή: carandmotor.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό