Τρίτη χρονιά για τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Τρίτη χρονιά για τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής έγινε χθες το πρωί η έναρξη του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας Κίμωνα Λεχούδη, του Διευθυντή Θεόδωρου Επταμηνιτάκη και της εκπροσώπου του Followgreen Πολυξένης Παπαθεμελή.

Ο κ. Λεχούδης μετέφερε τη βεβαιότητά του ότι οι μαθητές θα αγκαλιάσουν για μια ακόμη φορά τη δράση «για να μας δείξουν πώς μπορούμε να μειώσουμε τα απόβλητα και να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης». Ευχαρίστησε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίνονται κι αγκαλιάζουν τις δράσεις του Δήμου Κομοτηνής καθώς επίσης τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής για την εξαιρετική δουλειά. «Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την εταιρία ΑΦΗΣ και τα Τηγανέλαια Θράκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/komotini.  Ελπίζουμε να μας στηρίξουν και άλλοι στην προσπάθεια της ανακύκλωσης και της διάδοσης του μηνύματος ότι η ανακύκλωση ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και θέλουμε ο Δήμος μας να είναι πιο πράσινος και πιο λειτουργικός». Ο κ. Λεχούδης εξήγησε πως η δράση αφορά στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια με την προοπτική να συμπεριληφθούν και τα λύκεια. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 34 σχολεία.

«Είμαστε ένα πράσινο σχολείο που έχει λάβει στο παρελθόν και πράσινη σημαία. Υποστηρίζουμε θερμά την ανακύκλωση, χαιρόμαστε που ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο πρόγραμμα και μας έδωσε τους νέους κάδους για να λάβουμε μέρος. Το σχολείο μας ανακυκλώνει, επιπλέον συγκεντρώνουμε καπάκια και τα στέλνουμε σε δομές για την αγορά αμαξιδίου και μάλιστα επιβραβεύουμε όσους τα φέρνουν» σχολίασε ο κ. Επταμηνιτάκης.

Η κ. Παπαθεμελή τόνισε ότι «οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στέλνουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η ανακύκλωση συνεχίζεται παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες» και κάλεσε τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά προμηθεύοντάς τα με ανακυκλώσιμα υλικά ή δωρίζοντας πόντους μέσω της πλατφόρμας.

 

Προσκλητήριο Ανακύκλωσης

 Ο Δήμος Κομοτηνής ενεργοποιεί τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», για τρίτη χρονιά, τόσο για τα αξιοσημείωτα αποτελέσματά του στην ανακύκλωση, όσο και για τις συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και δημοτικών καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο (μόνο δημοτικά), μπαταρίες και φέτος προστίθεται ένα ακόμη ρεύμα, το τηγανέλαιο. Εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, θα συμβάλλουν στη δράση και τα γυμνάσια του Δήμου, τα οποία με τη σειρά τους θα ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτί και μπαταρίες.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Το Followgreen, θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια 100 χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό