Βάσω Λασκαράκη: Πώς να εξηγήσω στο παιδί μου αυτά που συμβαίνουν: Τέμπη, βιασμοί παιδιών… Εδώ δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εμείς οι μεγάλοι..

Βάσω Λασκαράκη: Πώς να εξηγήσω στο παιδί μου αυτά που συμβαίνουν: Τέμπη, βιασμοί παιδιών… Εδώ δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εμείς οι μεγάλοι..

Για τη σχέση με την κόρη της, τα social media αλλά και για το πώς διαχειρίζεται την σκληρή επικαιρότητα σε σχέση με το παιδί της, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Βάσω Λασκαράκη.

Στην εποχή των social media και της «εικονικής πραγματικότητας», ποια είναι η σχέση σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είστε από τις επώνυμες με χιδιάδες followers…

«Οταν ξεκίνησα εγώ να ασχολούμαι, είχαμε μόνο το Facebook. Μετά ήρθε το Twitter, που μου αρέσει πολύ γιατί προσφέρει την ενημέρωση παγκοσμίως. To Instagram μπήκε στη ζωή μου το 2013, πολύ φειδωλά στην αρχή. Χαίρομαι πολύ που πλέον μπορώ να χτίζω μια ειλικρινή σχέση με το κοινό, ακόμη και από τα social media»


Ενημερώνεστε;

«Εχω αποφασίσει στη ζωή μου ότι αν δεν ενημερώνεσαι για όσα συμβαίνουν παγκοσμίως, είσαι λίγο στον κόσμο σου. Το λέω κοινωνικά, γιατί μεγαλώνουμε παιδιά. Αν μείνεις στον μικρόκοσμό σου, δεν μπορείς να πας παρακάτω και να μεταλαμπαδεύσεις στα παιδιά σου τις σωστές γνώσεις. Κάθε πρωί ενημερώνομαι από το Twitter, η τηλεόραση με τρομάζει. Οταν είναι το παιδί στο σπίτι, περνάω πάνω από τους καναπέδες για να κλείσω την τηλεόραση. Πώς θα εξηγήσω σε ένα παιδί την υπόθεση Πισπιρίγκου, τους βιασμούς των παιδιών, όσα έγιναν στα Τέμπη, ένα αεροπορικό δυστύχημα που εμείς ταξιδεύουμε συνέχεια; Πώς θα τα εξηγήσεις σε ένα παιδί 9,5 ετών; Γενικά, συμβαίνουν πολλά το τελευταίο διάστημα, που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε εμείς, πόσω μάλλον να τα εξηγήσουμε σε ένα παιδί.


Η πληροφορία όμως δεν έρχεται και από το σχολείο;

«Όταν φτάνει από το σχολείο, προσπαθώ να είμαι στην απόλυτη ψυχραιμία για να της εξηγήσω τι συμβαίνει. Ευτυχώς ακόμα δεν έχει έρθει κάτι που να μην μπορώ να το διαχειριστώ…»

Πώς είναι η σχέση με την κόρη σας τώρα που μεγαλώνει;

«Τώρα είναι η φάση που επικοινωνούμε πολύ καλά, συζητάμε πολλά πράγματα. Οι συζητήσεις μας πολλές φορές με αφήνουν άναυδη. Το λεξιλόγιο, οι προβληματισμοί των παιδιών σε αυτή την ηλικία είναι μία καθημερινή έκπληξη. Τα 10 χρόνια είναι ένα κομβικό σημείο για να μπουν στην προεφηβεία. Είναι μία ωραία σχέση, με δυσκολίες Βέβαια. Προσπαθώ να κρατηθούν τα όρια, υπάρχουν απαιτήσεις και εκείνη τη στιγμή πρέπει να εξηγήσεις ότι είμαι η μαμά σου και όχι η φίλη σου. Πρέπει να είσαι έτοιμος! θέλει αγώνα και δουλειά, είναι ένας μαραθώνιος…»


Το στήριγμά σας είναι ο σύζυγός σας Λευτέρης Σουλτάτος. Πόσο δύσκολο είναι μία γυναίκα, μαμά, εργαζόμενη, με δεκάδες σκέψεις και υποχρεώσεις, να κρατά τις ισορροπίες για μία υγιή σχέση;

«Ποιος να κρατά τις ισορροπίες; (γέλια) Ο άντρας μου είναι ένας άνθρωπος με μία δική του αντίληψη και νοοτροπία και έχει σταθεί αυτά τα πέντε χρόνια δίπλα μου με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Μπορεί να μη συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα, όμως με τον δικό του τρόπο με βοηθά να τα Βλέπω κι εγώ αλλιώς. Είναι σπάνιο και όμορφο να έχεις ένα τέτοιο στήριγμα και για τις εποχές που ζούμε και για τη δική μας οικογενειακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί. Με κάνει να νιώθω δυνατή, με στηρίζει για να κάνω πράγματα», λέει η ηθοποιός στο Tv Tύπος.

Πηγή: dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό