Viral και νηστίσιμο: Το Ασιατικό Τουρλού που δοκιμάζουν όλοι!

Viral και νηστίσιμο: Το Ασιατικό Τουρλού που δοκιμάζουν όλοι!

Ιδανική για τώρα, στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου!

Έχεις κουραστεί να καταλήγεις κάθε εβδομάδα στις ίδιες, επαναλαμβανόμενες γεύσεις και αναζητάς κάτι διαφορετικό που να συνδυάζει νέες κουζίνες με ελληνικό «αέρα»; Σου έχω την ιδανική πρόταση: μια πεντανόστιμη και νηστίσιμη εκδοχή για “Ασιατικό Τουρλού” — ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά, είτε για λόγους νηστείας, ενόψει Δεκαπενταύγουστου, είτε απλώς για μια περίοδο αποτοξίνωσης.

Τη συνταγή μας προτείνει η διατροφολόγος και σύμβουλος ευεξίας Ευαγγελία Ντεμίρη, ιδρύτρια του Souldiet, μέσα από ένα σύντομο και εύκολο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram (@soul.diet).

Πάμε να δούμε βήμα-βήμα τι περιλαμβάνει:

Υλικά

Για 3 μερίδες:

  • 200 γρ μανιτάρια
  • 1/2 μπρόκολο μικρό
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κούπα φασόλια πλατιά
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά (πάπρικα καυτερή-γλυκιά-σκόρδο σκόνη, αλάτι, πιπέρι)
  • 2 κ.σ φυστίκια αράπικα
  • 2 κ.σ teriyaki sauces (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
  • 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  • Αφού ψιλοκόψεις όλα τα λαχανικά, τα βάζεις σε ένα βαθύ τηγάνι για τσιγάρισμα. Πρώτα το ελαιόλαδο, μετά το τζίντζερ και το κρεμμύδι. Ανακατεύεις συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας καλά.
  • Καβουρδίζεις τα φιστίκια και τα ρίχνεις και αυτά μέσα.
  • Τελευταία βάζεις τα μπαχαρικά και τη sauce και το νερό.

*Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα νερό αν τα λαχανικά δεν βγάζουν πολλά ζουμιά.

  • Αφήνεις να μαγειρευτούν για περίπου 10’ σε χαμηλή φωτιά.
  • Το σερβίρεις με ρύζι ή το τρως σκέτο.

Καλή σου απόλαυση!

Με αναφορές από:shape.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό