Υποχρεωτικά από τη νέα σεζόν όλες οι ομάδες με διπλωματούχους προπονητές ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες του τοπικού !!

Υποχρεωτικά από τη νέα σεζόν όλες οι ομάδες με διπλωματούχους προπονητές ακόμα και στις μικρότερες κατηγορίες του τοπικού !!

Αλλαγές προβλέπονται στο θέμα των προπονητών στα τοπικά πρωταθλήματα καθώς σε όλες τις κατηγορίες από τη νέα σεζόν θα απαιτείται μια ομάδα να έχει διπλωματούχο προπονητή για να λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτεία είναι κάθετη σε κάποια θέματα, όπως είναι αυτό της πρόσληψης του προπονητή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ετσι, όλες οι ομάδες, ανεξάρτητα από την Κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται, θα πρέπει να έχουν στον πάγκο τους προπονητή με δίπλωμα.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει εξάμηνη σύμβαση εργασίας και ασφάλιση στον ΕΦΚΑ με κατώτατο ποσό τα 250 ευρω μηνιαίως.

Όποιο σωματείο θέλει να συμμετέχει και να είναι μέσα στις επιχορηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις παραπάνω απαιτήσεις.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αυτές οι απαιτήσεις προβληματίζουν αρκετά τα σωματεία, τα οποία ήδη για την τροποποίηση του καταστατικού τους έχουν… ματώσει κατά 500-1000 ευρώ σε δικηγόρους και παράβολα, ειδικά στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό