Δήμος Διδυμοτείχου: Πρόσκληση για τον “6ο Αγώνα Κάστρου” – Πληροφορίες και  δηλώσεις συμμετοχής

Δήμος Διδυμοτείχου: Πρόσκληση για τον “6ο Αγώνα Κάστρου” – Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Ο Δήµος Διδυµοτείχου σας προσκαλεί να συµµετάσχετε στον « 6ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, εντός της πόλης του Διδυµοτείχου από τις 16:00 και έπειτα.

Ο αγώνας θα περιλαµβάνει τις εξής διαδροµές:

10 χλµ , 5 Χλµ, Παιδικό & Α.Μ.Ε.Α.

Ο 1ος Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου, πραγµατοποιήθηκε το 2016, µε πρωτοβουλία του – τότε Διοικητή της XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού – επίτιµου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαµπου Λαλούση και µε την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη του Δήµου Διδυµοτείχου και της Μεραρχίας.

Ο Δήµος Διδυµοτείχου αναγνωρίζοντας την ανεκτίµητη προσφορά του Στρατηγού Χαράλαµπου Λαλούση στην Πατρίδα µας και ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου, αλλά και για την πολύτιµη συµβολή του ως Μαραθωνοδρόµος στον µαζικό αθλητισµό και στο δροµικό κίνηµα, τον ανακήρυξε σε επίτιµο δηµότη του Δήµου µας.

Ο Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου είναι µοναδικός, διότι πραγµατοποιείται στην ιστορική και ακριτική πόλη του Διδυµοτείχου, που στο διάβα δεκάδων αιώνων, στέκει αγέρωχη προπύργιο της Θράκης, ένας ευλογηµένος τόπος που δεν αποτελεί το τέρµα, αλλά την αρχή της Ελλάδας, την αρχή της Ευρώπης.

Το 2024 συµπληρώνονται 104 χρόνια, από την απελευθέρωση του Διδυµοτείχου και την ενσωµάτωση της ευρύτερης περιοχής του Έβρου στον Εθνικό Κορµό, γεγονός που θα εορταστεί και εφέτος το τριήµερο 17-19 Μαΐου, µε την προσήκουσα λαµπρότητα.
Παράλληλα, καθότι η 19η Μάϊου αποτελεί ηµέρα µνήµης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία και µε συµµετοχή του Συλλόγου Ποντίων Β.Έβρου “Ο Διγενής”, ο συγκεκριµένος αγώνας θα είναι αφιερωµένος και στον Ελληνισµό του Πόντου.

Τον αγώνα υποστηρίζει και η Οµάδα Δροµέων – Μαραθωνοδρόµων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει µια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυµοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Έβρου.

Σας περιµένουµε να τρέξουµε µαζί !!
Επιτυχία θα είναι η µεγαλύτερη δυνατή παρουσία σας στέλνοντας το µήνυµα ότι όλοι µαζί είµαστε δίπλα στους ακρίτες µας

Για δηλώσεις Συµµετοχής επικοινωνήστε στο 25533-50603 ή εναλλακτικά στο mayor@didymoteicho.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό