Μητσοτάκης: “Θα δοθούν 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα απογευματινά χειρουργεία”

Μητσοτάκης: “Θα δοθούν 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα απογευματινά χειρουργεία”

Μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  μίλησε για πολλά θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες όπως για το πρόσφατο ταξίδι του στην Ινδία και τι επιτεύχθηκε από αυτό, για  τη χορήγηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε πολίτες τρίτων χωρών, αλλά και για την εκταμίευση ποσού 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του νέου προγράμματος του Υπουργειου  Υγείας, των απογευματινών χειρουργείων.

Ειδικά για το τελευταίο ανέφερε πως ξεκινά σύντομα η  λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο τη μείωση των αναμονών ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε, η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείφθρί η λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός: “Θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκατ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν κοινή πρακτική σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ -γι’ αυτό και δεν κατανοώ τις τωρινές αντιδράσεις του. Σκοπός μας δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο. Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές. Και επειδή ανέφερα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την απάντηση σε όσους βλέπουν δήθεν καθυστερήσεις στην απορρόφηση των πόρων του δίνει η ίδια η Κομισιόν με την πρόσφατη ενδιάμεση έκθεσή της για την πορεία υλοποίησής του, και του πώς «κινούνται» τα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία και τη Σλοβακία, είναι οι χώρες που προπορεύονται στις εκταμιεύσεις » τόνισε.

Πηγή: enikonomia.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό