Ν. Γκαρά: «Αδιαφορείτε για τις συνέπειες της Πανδημίας και της Ακρίβειας. Εμπαίζετε την κοινωνία. Επενδύετε στον φόβο και την προπαγάνδα»

Ν. Γκαρά: «Αδιαφορείτε για τις συνέπειες της Πανδημίας και της Ακρίβειας. Εμπαίζετε την κοινωνία. Επενδύετε στον φόβο και την προπαγάνδα»

– Τοποθέτηση της Βουλευτή Έβρου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας σε μία χώρα βυθισμένη σε υγειονομική τραγωδία και τον λαό σε οικονομική εξαθλίωση, με την ακρίβεια να καλπάζει, εξαπέλυσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Η κα Γκαρά επισήμανε πως η ΝΔ στραγγαλίζει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορεί για το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. «Οδηγείτε συνειδητά την πραγματική οικονομία σε συνθήκες ασφυξίας. Αφήσατε το κύμα ακρίβειας να σαρώνει τα νοικοκυριά και τα καρτέλ να κερδοσκοπούν», σημείωσε.

Η Βουλευτής από τον Έβρο δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός της περικοπής από την κυβέρνηση 821 εκατομμυρίων από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2022 για την Υγεία, εν μέσω πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο «σύνδρομο της 3ης εβδομάδας», με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. «Τι έχετε να πείτε στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα είδη πρώτης ανάγκης;» υπογράμμισε.

Η κα Γκαρά συνέχισε λέγοντας πως η ΝΔ εμπαίζει τους πολίτες: «εξαπατάτε τους συνταξιούχους με ένα περιορισμένο έκτακτο επίδομα, όταν έχετε καταργήσει τη 13η σύνταξη που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως μόνιμο μέτρο, ύψους 900 εκ. ευρώ. Κόβετε 53 εκ. από τη Μέριμνα. Επικαλείστε εκτίναξη της ανάπτυξης ενώ μειώσατε κατά 2 δις το Ταμείο Ανάκαμψης και κηρύξατε στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ», τόνισε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις τεκμηριωμένες και αναπτυξιακού χαρακτήρα προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την υπέρβαση της κρίσης, όπως αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ενίσχυση του ΕΣΥ, προστασία της εργασίας και των ευάλωτων, ενίσχυση ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαγραφή μέρους πανδημικού χρέους,  υπογραμμίζοντας: «Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει. Γι’ αυτό είναι αναγκαία άμεσα η πολιτική αλλαγή που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Μια Νέα Αρχή με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εργαστεί για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των αγροτών, των επαγγελματιών. Για την ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους Δικαίου. Μία Κυβέρνηση που θα έχει στον επίκεντρο τον άνθρωπο».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό