Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη συζήτηση της πρότασης μομφής

Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη συζήτηση της πρότασης μομφής

Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη συζήτηση της πρότασης μομφής

  • Αναζητήστε τους λόγους της μομφής σε όσα βιώνει η κοινωνία εξαιτίας των καταστροφικών πολιτικών σας
  • Η χιονοθύελλα της Δευτέρας ήταν η κορυφή του παγόβουνου, του δικού σας τιτανικού, που έχει όνομα Μητσοτάκης !
  • Όλα όσα έχει υποσχεθεί προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τη Ροδόπη, επαναλειτουργία Shelman, αναβάθμιση Νυμφαίας, ενίσχυση ΔΠΘ, έμειναν κούφια λόγια

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στην ομιλία του στην συζήτηση της πρότασης μομφής που κατατέθηκε στη Βουλή διά του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι με την πρόταση μομφής, είσαστε απολογούμενοι για τα έργα και τις ημέρες σας. Ότι έχετε απέναντί σας  όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Πλησιάζει η ώρα να φύγετε από τη διακυβέρνηση και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι εσείς κυβερνάτε τον τόπο, ότι εσείς ευθύνεστε για όσα υφίσταται  η κοινωνία. Μη δείχνετε άλλους, μη ψάχνετε  δικαιολογίες, όπως έκανε προχθές ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι σε 30 μήνες δεν θα μπορούσαμε να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών! Αλήθεια από που προκύψατε από παρθενογένεση; Λες και δεν κυβερνήσατε αυτήν τη χώρα για δεκαετίες. Λες και δεν ήσασταν εσείς που την χρεοκοπήσατε, που την ρίξατε στα βράχια και χρειάστηκε άλλοι να την βγάλουν από τα μνημόνια.

Η χιονοθύελλα της Δευτέρας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, του δικού σας τιτανικού, που έχει όνομα Μητσοτάκης. Που βουλιάζει μέσα στην αναξιοπιστία, την αλαζονεία, την διαφθορά και την παρακμή. Μόνο που δεν θα σας επιτρέψει ο λαός να πάρετε τη χώρα μαζί σας στο βυθό.  Μην ψάχνετε να ανακαλύψετε φαντασιακούς λόγους στη πρόταση μομφής. Αναζητήστε τους στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας εξαιτίας των δικών σας καταστροφικών πολιτικών. Αναζητήστε τους στους φουσκωμένους και απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην εκτίναξη των τιμών στα βασικά είδη διατροφής. Αναζητήστε τους στην οργή που προκαλεί η ντροπιαστική αύξηση των 50 λεπτών την ημέρα στο κατώτατο μισθό, όταν έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού κατά 13%.

Αναζητήστε τους λόγους στη νεκρή λόγω έλλειψης αγοραστικής δύναμης αγορά, που συσσωρεύει μόνο χρέη στον επαγγελματικό κόσμο. Στην αγωνία των μικρών κυρίως αγροτών και κτηνοτρόφων μας, που σαστισμένοι από τους λογαριασμούς, από την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, με το ράλι που κάνουν οι τιμές στα λιπάσματα, τα εφόδια, στις ζωοτροφές,  δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική τους δραστηριότητα.

Μην ψάχνετε αλλού τους λόγους της μομφής θα τους δείτε καθαρά, αν θέλετε βέβαια, στα μάτια των υγειονομικών στην αγωνία στα πρόσωπα τους για να σώσουν ζωές στις ΜΕΘ, στα Νοσοκομεία, εξαντλημένοι, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση σας. Δική σας είναι αποκλειστικά η ευθύνη που έμεινε ανοχύρωτο από υγειονομικό προσωπικό το δημόσιο σύστημα υγείας. Δική σας η ευθύνη που επιβαρύνονται  οικονομικά οι οικογένειες τα διαγνωστικά τεστ αντί να συνταγογραφούνται. Εσείς κηρύξατε το τέλος της πανδημίας, θυμάστε ποιος έλεγε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι,  εφησυχάζοντας την κοινωνία. Για να φτάσουμε σήμερα ως χώρα να έχουμε τα διπλάσια ποσοστά θανάτων και διασωληνωμένων στην Ευρώπη. Δική σας η ευθύνη που αναβάλλονται για μήνες εκατοντάδες προγραμματισμένα περιστατικά, που χρειάζονται επέμβαση.

Η κατάρρευση του λεγόμενου επιτελικού κράτους, έχει συντελεσθεί προ πολλού. Η χιονοκαταιγίδα ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει πόσο πήλινα ήταν πόδια που στηρίζονταν, αλλά πόσο ισχυρά υποστηλώματα είχε, χάρη στα πετσωμένα μέσα ενημέρωσης, που ωραιοποιούν και διαστρέφουν την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Το δήθεν επιτελικό κράτος εμφανίζεται ανίκανο όταν πρόκειται για τις ανάγκες της κοινωνίας. 10 μήνες  περιμένουν οι κερασοπαραγωγοί, οι ελαιοκαλλιεργητές αποζημιώσεις από παγετούς. Το ίδιο και οι καπνοπαραγωγοί, οι αλιείς, που τους υποσχεθήκατε οικονομική στήριξη αλλά τους έχετε στο περίμενε. Το επιτελικό κράτος βραχυκυκλώνεται όταν πρόκειται να εγκρίνει τα επενδυτικά σχέδια των αγροτών της περιοχής, όταν πρόκειται να ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών. Βραχυκυκλώνει όταν πρόκειται να εκδώσει τις συντάξεις που χρόνια περιμένουν οι ασφαλισμένοι, εις δόξα του κυρίου Χατζηδάκι  που αυτοθαυμάζετε. Ενώ το επιτελικό σας κράτος όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις εργολαβιών, προμηθειών σε ημετέρους, όταν πρόκειται να βολέψει τα δικά σας  παιδιά, όταν πρόκειται για την πρόσληψη των γκόλντεν μπόις με τους παχυλούς μισθούς τότε το επιτελικό κράτος βάζει φτερά στα πόδια του.

Κυρίες και κύριοι όλα όσα έχει υποσχεθεί προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τη Ροδόπη, όπως την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman, την αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, την ενίσχυση του ΔΠΘ, όλα έμειναν κούφια λόγια. Υποσχέθηκε να αποτελέσει η Ροδόπη το πρότυπο ανάπτυξης για όλη τη χώρα και μετατράπηκε σε κακέκτυπο της χώρας.

Χρησιμοποιήσατε τη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη έχοντας κατά νου, όχι τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της περιοχής, αλλά πώς να ενισχύσετε το επικοινωνιακό αφήγημα  σας  «ο Έβρος άντεξε, η Θράκη ασπίδα της Ελλάδας»!

Ενώ την ίδια στιγμή  αδυνατείτε να υπερασπιστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, υποβαθμίζοντας τις αμφισβητήσεις και τις απειλές που η χώρα δέχεται. Δίνετε κύριοι πολύ περισσότερα στους εταίρους από όσα λίγα εξασφαλίζετε για τα συμφέροντα της χώρας, στα πλαίσια της πολιτικής σας του προβλέψιμου και δεδομένου συμμάχου. Αντί να ενισχύετε το ρόλο της χώρας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή δυστυχώς τον αποδυναμώνεται.

Οι προσδοκίες που καλλιεργήσατε σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και τη μεσαία τάξη, διαψεύδονται πολύ πιο γρήγορα απ ότι αναμένατε. Βιάζεστε λοιπόν πριν φύγετε να ολοκληρώσετε όλα όσα επιτακτικά σας ζητά μια παρασιτική οικονομική ελίτ, που θέλει να επωφεληθεί από τους ισχυρούς πόρους των ταμείων και του ΕΣΠΑ, σε βάρος, του δημοσίου συμφέροντος, των αναγκών του κόσμου της εργασίας και της μεσαίας τάξης.

Υπερψηφίζω την πρόταση μομφής γιατί  χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα, γιατί  η χώρα και ο λαός μας αξίζουν ένα καλύτερο, πιο ελπιδοφόρο αύριο, που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να ανοίξει το δρόμο. Για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ασφάλειας, της προκοπής και της αξιοπρέπειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό